Ευ. Βενιζέλος: Ρηχή, απλοϊκή και βασισμένη σε ψέματα η επιχειρηματολογία του Τσίπρα

Ηττοπάθεια διέκρινε στον Αλέξη Τσίπρα ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σχολιάζοντας την χθεσινή του συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha, o κ. Βενιζέλος τόνισε με νόημα ότι λυπάται με την επιχειρηματολογία του Πρωθυπουργού και εξέφρασε την λύπη του λέγοντας ότι «δεν περίμενα ότι ο κ. Τσίπρας θα είχε μια επιχειρηματολογία τόσο ρηχή και απλοϊκή, βασισμένη σε ψέματα. Πραγματικά λυπήθηκα».

Ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε με νόημα ότι «ο κ. Τσίπρας ψεύδεται, ο κυνισμός είναι απόλυτος. Τον είχα προειδοποιήσει για όλα αυτά στην κατ’ ιδίαν συζήτησή μας» ενώ σε ό,τι αφορά τη Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου αρκέστηκε να αναφέρει ότι «την φόρτωσε στο πολίτευμα ο κ. Τσίπρας».

Αναφερόμενος για την κατάσταση που βρίσκεται η ελληνική οικονομία ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι «περιμέναμε να έχουμε ανάπτυξη 7% και τώρα θα έχουμε ύφεση της τάξεως του 6%» και διερωτήθηκε «γιατί έπρεπε να μπούμε σε τρίτο μνημόνιο, γιατί έπρεπε να μπούμε σε capital controls;».

Μιλώντας για το τρίτο μνημόνιο ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σχολίασε ότι «ο κ. Τσίπρας λέει ότι έφερε το καλύτερο μνημόνιο ως νεομνημονιακός και ταυτοχρόνως λέει ότι δεν το θέλει ως κρυπτοαντιμνημονιακός» και συμπλήρωσε ότι «τώρα ομολογούν ότι το πολύ πολύ να πετύχουν τη συμφωνία του 2012 για το χρέος, το “reprofiling” που λέει τώρα ο κ. Τσίπρας».