Βούτσης: "Δεν θα θέλαμε να συγκυβερνήσουμε με δυνάμεις του συστημικού μπλοκ"

«Δεν θα θέλαμε να συγκυβερνήσουμε με δυνάμεις των στερεοτύπων του συστημικού μπλοκ… αλλά την πυξίδα θα τη δώσει ο λαός με την ψήφο του», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης και επισημαίνει ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο εμπλουτισμός της ταυτότητας της σύγχρονης ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Ως βασικό διακύβευμα την επομένη των εκλογών θέτει την «παραγωγική ανασυγκρότηση στη χώρα, που ταυτόχρονα θα αποδίδει καρπούς μεγαλύτερης κοινωνικής δικαιοσύνης στα φτωχοποιημένα στρώματα».

«Την εντολή και την κατεύθυνση, την πυξίδα, θα τη δώσει ο λαός με τη ψήφο του. Δηλαδή, σε ποιες δυνάμεις θα δώσει, ποια ποσοστά, με ποιο πρόγραμμα κ.λπ (…) Δεν θα θέλαμε, λοιπόν, με δυνάμεις των στερεοτύπων του συστημικού μπλοκ, όπως θέλει κανείς το λέει, να συγκυβερνήσουμε διότι αυτό θα έφερνε πρόβλημα στο πρόγραμμά μας. Ελπίζω η λαϊκή ψήφος να έχει δώσει δύναμη σε δυνάμεις, σε κόμματα, σε προγράμματα που ύστερα θα δώσουν και το παζλ της νέας κυβέρνησης, αν δεν υπάρχει αυτοδυναμία από την πλευρά μας».

Ο κ. Βούτσης παραδέχεται ότι κάποιες βασικές εκτιμήσεις σε σχέση με τον συσχετισμό δυνάμεων στην ΕΕ δεν ευοδώθηκαν και με αυτήν την έννοια κινήσεις που είχαν να κάνουν με τη διαπραγματευτική ικανότητα της κυβέρνησης επίσης δεν ευοδώθηκαν.