Κ. Καραγκούνης: Η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές

Την εκτίμηση πως η ΝΔ θα είναι το πρώτο κόμμα στις εκλογές του Σεπτεμβρίου διατύπωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Κ. Καραγκούνης. Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm ο κ. Καραγκούνης υποστήριξε πως η ΝΔ θα αναζητήσει μετεκλογικά συνεργασίες με άλλα κόμματα, ακόμα και με τον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο επέμεινε στην άποψή του ότι από την παρούσα Βουλή θα μπορούσε να προκύψει κυβέρνηση εθνικής ενότητας με ένα μίνιμουμ συναίνεσης.

Ο κ. Καραγκούνης σημείωσε ότι «στόχος της ΝΔ εφόσον κερδίσει τις εκλογές είναι η μείωση της φορολογίας. Εμείς θα μειώσουμε τη φορολογία, ισοδύναμα υπάρχουν και θα παρουσιάσουμε τις επόμενες ημέρες συγκεκριμένες προτάσεις» και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «αυτό το πρόγραμμα είναι πρωτίστως φοροεισπρακτικό και κατά δεύτερο λόγο είναι μεταρρυθμιστικό. Δεν μπορούν, είναι ανεπαρκείς, δεν πιστεύουν στις επενδύσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις. Καμία ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη σε αυτή την προσπάθεια».

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ πήρε σαφείς αποστάσεις από τους βουλευτές και τα στελέχη της ΝΔ που τάσσονται υπέρ του κλεισίματος των συνόρων για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού χαρακτηρίζοντάς τες «προσωπικές απόψεις των συναδέλφων». Καταλήγοντας ο κ. Καραγκούνης, κατηγόρησε την κυβέρνηση πως δεν πήρε ουσιαστικά κανένα μέτρο για την αντιμετώπιση του φαινομένου, σε αντίθεση με τα όσα είχαν γίνει επί κυβέρνησης Σαμαρά όπου υπήρξε πραγματικός έλεγχος των συνόρων.