Τί είπαν Τσίπρας - Λαφαζάνης

Τι ειπώθηκε ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και στον Παναγιώτη Λαφαζάνη κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν νωρίτερα την Δευτέρα το απόγευμα στο πλαίσιο της τρίτης και τελευταίας διερευνητικής εντολής που ο έλαβε ο δεύτερος ως επικεφαλής της Κ.Ο. της Λαϊκής Ενότητας γνωστοποίησε με ανακοίνωση το Μαξίμου.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο Πρωθυπουργός ρώτησε τον Π.Λαφαζάνη αν κρίνει ότι μια τέτοια συνάντηση είναι δυνατόν να συμβάλλει στον σχηματισμό κυβέρνησης.  Ο κ. Λαφαζάνης απάντησε αρνητικά, επισημαίνοντας ωστόσο ότι επιθυμεί να καταθέσει στον πρωθυπουργό σειρά προτάσεων, που σχετίζονται με τον εκλογικό νόμο και την λειτουργία του πολιτικού συστήματος.

Ο Πρωθυπουργός απάντησε ότι τέτοιου είδους προτάσεις είναι ευπρόσδεκτες, ευθύς μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία των διερευνητικών εντολών, κατά την διάρκεια των οποίων οι συναντήσεις ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς έχουν ως αποκλειστικό αντικείμενο την δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν πολιτικοί συντάκτες, και όχι το Μαξίμου, ο διάλογος μεταξύ των κ.κ. Τσίπρα και Λαφαζάνη διημήφθη περίπου ως εξής:

Τσίπρας : Γειά σου Παναγιώτη. Πώς να σε προσφωνώ τώρα; Μήπως προτιμάς το πρόεδρε;
Λαφαζάνης: Όχι, όχι Παναγιώτη να με λες. Έχει γεμίσει η Ελλάδα προέδρους άλλωστε.
Τσίπρας : Πες μου λοιπόν.
Λαφαζάνης: Θέλω να συναντηθούμε ενόψει διερευνητικών εντολών.
Τσίπρας: Πιστεύεις ότι μπορούμε να σχηματίσουμε κυβέρνηση; Μέχρι χτες είχαμε και φύγατε, τι άλλαξε σήμερα;
Λαφαζάνης: Όχι, αλλά μπορούμε να κουβεντιάσουμε. Έχω και κάποιες προτάσεις να καταθέσω πέρα από τον σχηματισμό κυβέρνησης.
Τσίπρας: Οι συναντήσεις στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών γίνονται με αποκλειστικό σκοπό το σχηματισμό κυβέρνησης. Μόλις παραδώσεις την εντολή, είμαι στη διάθεσή σου. Να έρθεις να σε κεράσω καφέ.