Συνάντηση των δυνάμεων της Αριστεράς προτείνει ο Μ. Γλέζος

Συνάντηση όλων των πολιτικών δυνάμεων της Αριστεράς πρότεινε ο Μανώλης Γλέζος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM». Ο κ. Γλέζος απηύθυνε έκκληση να αποφευχθούν οι χαρακτηρισμοί και οι ύβρεις κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου τονίζοντας ότι «δεν πρόκειται να μείνω ανενεργός».

Αναφερόμενος στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς εκτίμησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε την ιστορία της Ελλάδας, την ιστορία της Αριστεράς, την ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα εξέφρασε την εκτίμηση ότι  δεν υπάρχει περιθώριο για μετεκλογκές συνεργασίες, «εκτός αν αναιρέσει και κάνει αυτοκριτική η κυβέρνηση Μαξίμου και διευκρίνισε ότι «εγώ έχω μία ευπιστία στους ανθρώπους αποδεδειγμένη, την έχω πληρώσει βέβαια. Αν πρόκειται να σωθεί η χώρα, γιατί όχι; Να την ξαναπληρώσω».

Σχετικά με τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη, ο κ. Γλέζος τόνισε ότι «δεν υπάρχει άλλη λύση, υπάρχει το ευρώ και η Ε.Ε.» και συμπλήρωσε ότι «δεν χαρίζουμε την Ευρώπη στους άλλους, είναι δημιούργημά μας όχι μονάχα λεκτικά, μορφολογικά, αλλά και νοηματικά».