Ο Β. Μεϊμαράκης επιστρέφει τη διερευνητική εντολή

Την πύλη του Προεδρικού Μεγάρου θα περάσει σήμερα στις 10.30 το πρωί ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης προκειμένου να καταθέσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου τη διερευνητική εντολή που έλαβε την Παρασκευή για τον σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή.

Ο κ. Μεϊμαράκης ολοκλήρωσε χθες τον κύκλο των επαφών του με τους πολιτικούς αρχηγούς και διαπιστώθηκε, όπως αναμενόταν, ότι δεν υπάρχει δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης. Χθες επιδίωξε συνάντηση και με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος όμως αρνήθηκε, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχουν περιθώρια σχηματισμού κυβέρνησης.

Η άρνηση αυτή πυροδότησε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ Ν.Δ. και κυβέρνησης. Τη διερευνητική εντολή πλέον αναμένεται να λάβει ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης, καθώς μετά τη συγκρότηση νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας αποτελεί την τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη. Ο κ. Λαφαζάνης έχει δηλώσει ότι θα εξαντλήσει το τριήμερο της εντολής που του δίνει το Σύνταγμα, για να έχει επαφές με πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς.