Δεν προσήλθαν τα κόμματα πλην Λαϊκής Ενότητας στη Διάσκεψη των Προέδρων

Κανένα κόμμα πλην της Λαϊκής Ενότητας δεν εμφανίστηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων που συγκάλεσε το Σάββατο το απόγευμα η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την έκπληξή της για την απουσία των κομμάτων υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι θα ζητήσει εκ νέου αύριο τη διεξαγωγή της.

Παρέστη μόνο η ΚΟ Λαϊκή Ενότητα δια του Δημ. Στρατούλη, η Αντιπρόεδρος της Βουλής κα. Χαραλαμπίδου και τρεις πρόεδροι επιτροπών προερχόμενοι από το κόμμα Λαφαζάνη.

Νωρίτερα, τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που μετέχουν στη Διάσκεψη, οι κ. Μπαλάφας, Τσουκαλάς, Βαρεμένος και Φίλης είχαν στείλει επιστολή αναφέροντας ότι δεν θα συμμετέχουν και λέγοντας ότι καθώς “βρισκόμαστε πλέον σε προεκλογική περίοδο και ως εκ τούτου μόνο ως παρελκυστική τακτική μπορεί να εκληφθεί” μια τέτοια πρόσκληση.

Στην αυριανή συνεδρίαση πάντως απαιτείται το 1/3 των παρόντων για να υπάρξει απαρτία, δηλαδή αρκεί να έρθει ο κ. Κριτσωτάκης που είναι επίσης στο κόμμα Λαφαζάνη και ένας εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής ώστε να αθροιστούν 8 μέλη.

Η Πρόεδρος της Βουλής επιθυμεί να ανοίξει το κοινοβούλιο μέσα στην εβδομάδα, να βάλει προ ημερησίας συζήτηση για το θέμα του χρέους ενώ τόνισε ότι πρέπει να γίνει συζήτηση και για την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους.