Συνεχίζεται η αποδόμηση του ΣΥΡΙΖΑ

Την υποστήριξή της στην Αριστερή Πλατφόρμα και τη συμμετοχή της στο υπό διαμόρφωση νέο εκλογικό σχηματισμό ανακοίνωσε η Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ.

Μεταξύ άλλων σημειώνει ότι “η προκήρυξη βουλευτικών εκλογών συνιστά μια απελπισμένη απόπειρα της προεδρικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ να διασωθεί πολιτικά από το διογκούμενο κύμα λαϊκής αγανάκτησης για την προδοσία της και ταυτόχρονα, να πραγματοποιήσει το βασικό πολιτικό «προαπαιτούμενο» του νέου Μνημονίου, δηλαδή την αποδυνάμωση της αντιμνημονιακής αριστερής πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ (…)

Η ομάδα Τσίπρα, με την καταπάτηση των ιδρυτικών αρχών και την ουσιαστική κατάργηση όλων των συλλογικών κομματικών διαδικασιών, έχει διαλύσει οριστικά τον ΣΥΡΙΖΑ ως αριστερό κόμμα ικανό να εκπροσωπήσει τον εργαζόμενο λαό (…)”.

Η Κομμουνιστική Τάση “συμμετέχει ενεργά στις διαδικασίες ίδρυσης του νέου πολιτικού φορέα μαζί με τους συντρόφους της Αριστερής Πλατφόρμας”. “Οι κομμουνιστές είναι αυτονόητο ότι δεν έχουμε πλέον καμία θέση στον νέο, μνημονιακό «ΣΥΡΙΖΑ». Βαδίζουμε πλάι – πλάι με τους αριστερούς αγωνιστές του παλιού, προδομένου ΣΥΡΙΖΑ, παλεύοντας μαζί τους με σκοπό το νέο αριστερό πολιτικό υποκείμενο να εκφράσει γνήσια, αταλάντευτα και «μέχρι τέλος» τα συμφέροντα και τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων”.