Iskra: Ο Τσίπρας "δεν μπορεί να ξεφορτωθεί την Αριστερή Πλατφόρμα"

Να βάλει “ταφόπετρα στον αντιμνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ και στις αντιμνημονιακές προσδοκίες του ελληνικού λαού” αλλά και να πλήξει την “Αριστερή Πλατφόρμα” έχει στόχο ο Αλέξης Τσίπρας με την κίνησή του για πρόωρες εκλογές.

Έτσι ερμηνεύει τις ραγδαίες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό ο Στάθης Κουβελάκης, μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, σε άρθρο του στον ιστότοπο Iskra.

“Ας μην γελιόμαστε: αυτές οι εκλογές γίνονται για να επικυρωθεί και να σταθεροποιηθεί ένα μνημονιακό σύστημα και μία νέα μνημονιακή συναίνεση που εκτείνεται από τον Τσίπρα έως τον Μεϊμαράκη, τη Γεννηματά και το Θεοδωράκη. Βασικός σκοπός τους είναι αφενός να ξεφορτωθεί ο Τσίπρας και το περιβάλλον του το «βαρίδι» που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ και αφετέρου για να «εξοντωθεί» η Αριστερή Πλατφόρμα η οποία, όπως νομίζουν ορισμένοι, δεν θα προλάβει να ετοιμαστεί και να κατέλθει στις εκλογές” σημειώνει.

“Ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να ξεφορτωθεί τον «παλιό» αντιμνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ και να φτιάξει ένα νέο δικό του μόρφωμα. Δεν μπορεί, όμως, να ξεφορτωθεί την «Αριστερή Πλατφόρμα» η οποία παραμένει η μόνη αντιμνημονιακή δύναμη με σαφή και εφαρμόσιμη εναλλακτική ριζοσπαστική πρόταση, η οποία έχει αρχή, μέση και τέλος, ενάντια στο σύνολο του πολιτικού κατεστημένου” προειδοποιεί το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.