Υπέρ της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών τάχθηκε ο Κ. Πουλάκης

Το Υπουργείο Εσωτερικών έχει την τεχνογνωσία να διοργανώσει άμεσα εκλογές όπως απέδειξε με το δημοψήφισμα δήλωσε ο Γ.Γ. του Υπουργείου Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης. «Το Υπουργείο Εσωτερικών έχει τόσο μεγάλη τεχνογνωσία από τις εκλογές, που το απέδειξε με τον πιο περίτρανο τρόπο στο δημοψήφισμα, όπου μέσα σε έξι μέρες το πραγματοποίησε χωρίς καμία παρατυπία. Άρα, με την έννοια της τεχνογνωσίας, είναι έτοιμο» δήλωσε ο κ. Πουλάκης.

Ωστόσο διευκρίνισε ότι πρακτικά σε επίπεδο προμηθειών το Υπουργείο Εσωτερικών δεν είναι έτοιμο «διότι βάσει νομοθεσίας, μπορεί να ετοιμαστεί μόνο με την προκήρυξη των εκλογών». Σύμφωνα με τον κ. Πουλάκη δεν υπάρχει ανάκληση αδειών διευθυντών και τμηματαρχών αν και τη Δευτέρα «ανεξαρτήτως των εξελίξεων το 90% θα είναι στη θέση του».

Ερωτηθείς για το αν πρέπει να γίνουν πρόωρες εκλογές ο κ. Πουλάκης με βάση τις τελευταίες ψηφοφορίες υποστήριξε ότι «υπάρχουν περίπου τριάντα βουλευτές της κυβέρνησης, του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι αντιτίθενται σε αυτή τη συμφωνία. Άρα, ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση είχανε χάσει τη δεδηλωμένη και με την τέταρτη ψηφοφορία, έχασε και τη δεδηλωμένη από το συνταγματικό μίνιμουμ όριο, της κυβέρνησης μειοψηφίας. Άρα, αυτός ο ένας πολιτικός και συγχρόνως πρακτικός συνταγματικός λόγος, μας οδηγεί ότι πρέπει να γίνουν όσο το δυνατόν συντομότερα, κατά την προσωπική μου άποψη, εκλογές».