Ν. Βούτσης: Ο χρόνος διεξαγωγής των εκλογών δεν είναι καθόλου ζητούμενο

Ραγδαίες αναμένεται να είναι οι πολιτικές εξελίξεις τις επόμενες ώρες με την κυβέρνηση να σκέφτεται πολύ έντονα την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Χαρακτηριστικές του κλίματος είναι η εσπευσμένη αναχώρηση του Υπουργού Εσωτερικών Νίκου Βούτση από σύσκεψη που πραγματοποιείτο στο Δημαρχείο Καλαμάτας.

Ο κ. Βούτσης, μάλιστα, για όσους τυχόν είχαν αμφιβολίες για το τι μέλλει γενέσθαι φρόντισε να χρησιμοποιήσει δραματικούς τόνους λέγοντας χαρακτηριστικά “έχουμε ενδεχομένως πολιτικές εξελίξεις όπως ήταν και αναμενόμενο” και σημείωσε: «Εγώ πηγαίνω στην Αθήνα για να μπούμε σε μια πιο κανονική περίοδο από τη στιγμή που έκλεισε η περιβόητη συμφωνία».

Ερωτηθείς για τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών ο κ. Βούτσης απάντησε ότι «καθόλου δεν είναι ζητούμενο. Δεν το έχετε καταλάβει;». Περιγράφοντας τους βασικούς άξονες στους οποίους θα κινηθεί η κυβέρνηση ανέφερε στους παριστάμενους στη σύσκεψη ότι σε «πρώτη βαθμίδα είναι το θέμα της τακτοποίησης του χρέους και οι επενδύσεις».

Παραδέχθηκε ότι πολλά από τα μέτρα είναι υφεσιακά λέγοντας ότι σε λίγους μήνες θα κριθεί αν η συμφωνία είναι βιώσιμη «γι’ αυτό θα χρειαστεί μια νέα λαϊκή νομιμοποίηση για όλες τις πολιτικές δυνάμεις να παρουσιάσουν τα προγράμματά τους».