Π. Σκουρλέτης: «Μπορεί και μέσα στα επόμενα 24ωρα» οι αποφάσεις της κυβέρνησης

Μέσα στα επόμενα 24ωρα αναμένεται να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με τις πρωτοβουλίες που θα λάβει η κυβέρνηση. Αυτό προέκυψε από δηλώσεις του Υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη, ο οποίος κλήθηκε να απαντήσει σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ερωτηθείς εάν τα σενάρια περί εκλογών, θερινών τμημάτων, ψήφου εμπιστοσύνης, είναι όλα ανοικτά στο τραπέζι, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι «κάποια από αυτά είναι και σενάρια, θα έλεγα, φαντασίας» και πρόσθεσε ότι «ακούγονται πολλά, υπάρχουν πολλές σκέψεις. Νομίζω ότι μέσα στις επόμενες ώρες θα ξέρουμε όλοι περισσότερα. Αλλά δεν είμαι εγώ αρμόδιος να σας πω».

Κληθείς να σχολιάσει τοποθέτηση δημοσιογράφου, ότι η κυβέρνηση έχει μιλήσει για την επόμενη εβδομάδα, ο κ. Σκουρλέτης είπε: «Μπορεί και εικοσιτετράωρα». Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν «βλέπει» εκλογές άμεσα, διατύπωσε ότι «έχω δώσει πολλές συνεντεύξεις γύρω από αυτό, γνωρίζετε την άποψη μου την προσωπική, δεν θέλω να την επαναλάβω».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη Δευτέρα ο κ. Σκουρλέτης είχε χαρακτηρίσει επιβεβλημένες τις εκλογές, εκφράζοντας την άποψη ότι πρέπει να γίνουν σύντομα. Το απόγευμα της Τρίτης, και αφότου κυκλοφόρησε το σενάριο της λειτουργίας θερινών τμημάτων της Βουλής, κυβερνητικές πηγές μετέθεταν τις αποφάσεις για τις πολιτικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την επόμενη εβδομάδα.

Μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1, ο Υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης δήλωσε ότι «όλα τα ενδεχόμενα για τα μελλοντικά βήματα της κυβέρνησης είναι ανοιχτά, ωστόσο τα θερινά τμήματα λειτουργούσαν και παλαιότερα τον Σεπτέμβριο και δεν είναι κάτι καινοφανές ως διαδικασία, δεν εμποδίζεται η κυβέρνηση να κάνει ένα ή δύο θερινά τμήματα».

Ο κ. Αμανατίδης σημείωσε επίσης ότι η κυβέρνηση «δεν μπορεί να στηρίζεται τα κυβερνητικά νομοσχέδια μόνο από την αντιπολίτευση».