Υπέρ της δημιουργίας ενός ευρωπαϊκού μετώπου που θα εκφράζει το "Ναι" τάσσεται ο Κ. Μητσοτάκης

«Δυο λύσεις υπάρχουν, ή ο Πρωθυπουργός με εντιμότητα θα επιδιώξει το σχηματισμό μιας άλλης κυβέρνησης με τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα από αυτήν τη Βουλή με σκοπό την υλοποίηση του προγράμματος ή η χώρα θα οδηγηθεί το συντομότερο δυνατό σε εκλογές. Προσωπικά προκρίνω την πρώτη λύση» επισήμανε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ», ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι βλέπει θετικά τη προοπτική δημιουργίας ενός ευρωπαϊκού μετώπου, που θα εκφράσει τις δυνάμεις του “Ναι” στην περίπτωση που ο Πρωθυπουργός επιλέξει τη διενέργεια πρόωρων εκλογών.

«Αν πάμε σε εκλογές θα έβλεπα με μεγάλο ενδιαφέρον μια συζήτηση μεταξύ των ευρωπαϊκών κομμάτων, έτσι ώστε να μπορέσουν οι δυνάμεις του “Ναι” του δημοψηφίσματος να βρουν έναν διαφορετικό τρόπο πολιτικής έκφρασης» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ, είναι σημαντικό να ολοκληρωθεί η διαδικασία της έγκρισης της σύμβασης με τον ESM καθώς και οι λοιπές ψηφοφορίες στα Ευρωπαϊκά Κοινοβούλια, να εκταμιευθεί η πρώτη δόση και από τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδος ο πρωθυπουργός θα πρέπει να επιλέξει μια καθαρή λύση».

Σε ό,τι αφορά το θέμα που ανέκυψε χθες με το κλείσιμο της Ολομέλειας και την έναρξη των θερινών τμημάτων στη Βουλή ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι δεν είναι καθαρή λύση και τόνισε ότι «είναι ένας μεσοβέζικος τακτικισμός για να κερδίσει λίγο χρόνο ο Πρωθυπουργός πριν την τελική αντιπαράθεση με το διχασμένο κόμμα του».

Ξεκαθάρισε ότι η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να ξαναβρεθούμε σε μια αντίστοιχη κατάσταση με τη σημερινή και ξεκαθάρισε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν υπάρχει περίπτωση να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση «για να συνεχίζει το μη έργο της». Καταλήγοντας υποστήριξε ότι «με την ψήφιση του τρίτου προγράμματος κλείνει ένας κύκλος στήριξης της κυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία».