Υπέρ της μη διεξαγωγής εκλογών τάχθηκε ο Αλ. Μητρόπουλος

Την πεποίθησή του ότι το μνημόνιο δεν μπορεί να εφαρμοστεί εξέφρασε με νέες του σημερινές δηλώσεις ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος, επισημαίνοντας ωστόσο ότι προτίθεται να στηρίξει σε κάθε περίπτωση την κυβέρνηση.

Κληθείς να σχολιάσει τις επικείμενες πολιτικές εξελίξεις ο κ. Μητρόπουλος πρότεινε για μια ακόμη φορά την δημιουργία μιας ευρείας κυβέρνησης συνασπισμού υπό τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τάχθηκε υπέρ της μη διεξαγωγής εκλογών και ξεκαθάρισε ότι η εφαρμογή του τρίτου μνημονίου θα φέρει τεράστια οικονομική επιδείνωση στη χώρα.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι ο Αντιπρόεδρος της Βουλής δήλωσε ότι ακόμη και αν η κυβέρνηση βγει «καθαρή» μέσα από τη διαδικασία των εκλογών, κρατώντας εκτός τους διαφωνούντες, αυτό δεν σημαίνει ότι το πρόγραμμα είναι εφικτό να υλοποιηθεί και σημείωσε ότι «στην κυβέρνηση δεν έχουν καταλάβει σε τι καλούνται να αντεπεξέλθουν οι κοινωνικές τάξεις. Κανείς δεν έχει καταλάβει τη σφοδρότητα των μέτρων που έρχονται».

Καταλήγοντας ο κ. Μητρόπουλος ζήτησε «να υπάρξει φυγή προς τα μπρος και να πάψουν οι αντιπαλότητες» και υπογράμμισε ότι «ως Αριστερά στόχος μας πρέπει να είναι να μη φέρουμε περισσότερα δεινά στον ελληνικό λαό».