Επεισόδιο μεταξύ Ευ. Μεϊμαράκη και Ευκλ. Τσακαλώτου στη Βουλή

Επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον Πρόεδρο της ΝΔ Ευάγγελο Μεϊμαράκη και τον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο συνέβη στην Ολομέλεια της Βουλής.

Κατά την ομιλία του Υπουργού Οικονομικών Βουλευτές της ΝΔ (Άδωνις Γεωργιάδης, Σοφία Βούλτεψη, Κωστής Χατζηδάκης, Κώστας Σκρέκας, Θανάσης Δαβάκης κ.α.) διέκοπταν τον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο ειδικά από την ώρα που ανέφερε ότι οι Βουλευτές της ΝΔ δεν έχουν διαβάσει τι λέει η συμφωνία για την δημόσια υγεία, επειδή προφανώς δεν πηγαίνουν στα δημόσια νοσοκομεία και γι’ αυτό δεν ενδιαφέρονται.

Οι Βουλευτές της ΝΔ επί αρκετή ώρα ζητούσαν από την κ. Τσακαλώτο «να το πάρει πίσω» και δεν τον άφηναν να μιλήσει, κάτι που αρνήθηκε ο Υπουργός Οικονομικών. Λίγα λεπτά αργότερα ο Πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης ακούστηκε από τα «ορεινά» της Ολομέλειας να λέει στον Υπουργό Οικονομικών: «θα είστε πιο σεμνός εδώ μέσα».

Ο κ. Τσακαλώτος αναρωτήθηκε τι έκανε και ο κ. Μεϊμαράκης του είπε: «μην μου κάνεις τα χέρια εμένα έτσι» και συνέχισε λέγοντας: «Η πρόκληση δεν θα συνεχιστεί. Αν θέλετε και να μας προκαλέσετε και να το ψηφίσουμε δεν γίνονται και τα δύο».

Εκείνη την ώρα κάποιος Βουλευτής ανέφερε κάτι στον Πρόεδρο της ΝΔ και ο κ. Μεϊμαράκης του είπε σε έντονο ύφος «αυτό που σου λέω και εσένανε». Ο κ. Τσακαλώτος αποχώρησε από το βήμα, αλλά με παραίνεση του Προεδρεύοντος εκείνη την ώρα Αλέξη Μητρόπουλου επέστρεψε και ολοκλήρωσε σύντομα την ομιλία του.