Κουρουμπλής: Αν βγούμε από τα Mνημόνια θα βγούμε και από την Ευρώπη

Αλλαγές δρομολογεί η κυβέρνηση επιδιώκοντας την ίδια τιμή μονάδας σε δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία όπως ανέφερε ο Υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, ενώ τάσσεται υπέρ της παραγωγής φαρμάκου στην Ελλάδα και καλεί την Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου να επισπεύσει τις διαδικασίες για ψήφιση της συμφωνίας.

Μιλώντας σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του Σκάι, ο κ. Κουρουμπλής επανέλαβε ότι η κυβέρνηση πορεύεται σύμφωνα με τη λαϊκή εντολή, που ζήτησε «σκληρή» διαπραγμάτευση για τα μνημόνια και όχι έξοδο της χώρας από το ευρώ και επισήμανε ότι το μεγάλο στοίχημα της Αριστεράς είναι η δίκαιη κατανομή των βαρών. «Αν βγούμε από τα μνημόνια θα βγούμε και από την Ευρώπη», προειδοποίησε ο Υπουργός Υγείας και επέμεινε ότι το πρόγραμμα της νέας συμφωνίας είναι πολύ δύσκολο, και θα πρέπει να τύχει της έγκρισης του λαού.

Απαντώντας σε ερώτηση για την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Δημόσια Υγεία ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε ότι η κυβέρνηση δίνει μια μεγάλη μάχη για την ισορροπία και επισήμανε ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, γιατί πάνω από το 30% των ασθενών που πήγαιναν σε ιδιωτικά θεραπευτήρια έχουν στραφεί πλέον στα δημόσια.

Ο Υπουργός Υγείας αρνήθηκε να απαντήσει στις ευθείες βολές που δέχεται από τον Βουλευτή της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη, ενώ θέλησε σε υπενθυμίσει ότι «αν δει κανείς τον προϋπολογισμό του 2014 και παράλληλα κοιτάξει και το 2015 θα δει ότι είναι 500 εκατ. ευρώ κάτω, δηλαδή δύο μονάδες κάτω». Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής άφησε σαφείς αιχμές για τους διαφωνούντες, δηλώνοντας ότι είναι «στοίχημα για την Αριστερά να μην εξαντλείται στη διαμαρτυρία ούτε να δραπετεύει από τις δυσκολίες» και σημείωσε ότι «και μόνο ότι υπάρχουν τέτοιες συμφωνίες η χώρα είναι σε περιπέτειες… ούτε να εξωραΐζουμε ούτε να εκμηδενίζουμε τη συμφωνία. Θα κάνουμε συμφωνίες που δεν έχουν γίνει μέχρι τώρα».