Η αβεβαιότητα πρέπει να τελειώσει, τονίζει το Ποτάμι

Η αβεβαιότητα πρέπει να τελειώσει, τονίζει το Ποτάμι, επισημαίνοντας ότι δεν συμφωνεί στις παρασκηνιακές προσπάθειες ξένων αλλά και ντόπιων «κύκλων» που θέλουν να αναβληθεί η συμφωνία και αντί αυτής να υπάρξει δάνειο «γέφυρα» μόνο για τις άμεσες χρηματοδοτικές ανάγκες.

Το κόμμα σημειώνει ότι η συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές, δεν είναι αυτή που θέλει, αλλά μια συμφωνία χειρότερη από αυτήν που μπορούσε να πετύχει η χώρα πριν δύο ή τρεις μήνες.

«Όμως, το Ποτάμι από τον Φεβρουάριο χωρίς μισόλογα είχε πει, ότι αυτό που προέχει είναι να κρατηθεί η Ελλάδα στον πυρήνα της Ευρώπης».

Το Ποτάμι κατηγορεί τον Πρωθυπουργό ότι «η αμφιταλάντευση του όλους αυτούς τους μήνες κατέστρεψε ένα μεγάλο μέρος της οικονομίας», ενώ προσθέτει ότι έχει «επίγνωση ότι η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν είναι ικανή να προχωρήσει στις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος».

«Έχουμε επίγνωση ότι τα Μνημόνια αν δεν συνοδευτούν από μεταρρυθμίσεις οδηγούν σε νέα αδιέξοδα, κυρίως, όμως, έχουμε επίγνωση ότι η χώρα δεν έχει μέλλον εκτός Ευρώπης» προσθέτει.

Καταλήγοντας, καλεί τον κ. Τσίπρα «να εγκαταλείψει τις εφηβικές συμπεριφορές (“δεν θέλω αλλά τι να κάνω;”) και να υπερασπιστεί την συμφωνία που ο ίδιος φέρνει».

Όπως αναφέρει, η χώρα έχει μπροστά της ένα δύσκολο φθινόπωρο και ελπίζουμε όλοι να φερθούν με υπευθυνότητα.