«Καζάνι που βράζει» η Κ.Ο. της ΝΔ για τη νέα ρύθμιση των δόσεων

Γ. Βλάχος: Να δώσει εξηγήσεις ο Χαρδούβελης – Ονομαστική ψηφοφορία ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι

Με «καζάνι που βράζει» μοιάζει η Κ.Ο. της ΝΔ μετά την νέα διορθωτική ρύθμιση που κατέθεσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γκ. Χαρδούβελης με την οποία τίθενται εκτός του μέτρου των 100 δόσεων βεβαιωμένες-ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία, οι οποίες αφορούν τόσο τον ΕΝΦΙΑ όσο και την φορολογία εισοδήματος. Οι βουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι ψήφισαν πριν μια εβδομάδα τον σχετικό νόμο, δεν κρύβουν την δυσφορία τους για την αλλαγή πλεύσης του οικονομικού επιτελείου στο οποίο και εστιάζουν τα πυρά τους.

Οι συσκέψεις στο εντευκτήριο της Βουλής παρουσία του υπουργού Επικρατείας κ. Δ. Σταμάτη ήταν συνεχείς προκειμένου να δοθούν οι απαραίτητες διευκρινίσεις και να καμφθούν οι γκρίνιες και η δυσφορία που εξέφραζαν πολλοί καθώς τώρα θα κληθούν να απολογηθούν στους ψηφοφόρους τους για την οπισθοχώρηση της κυβέρνησης από την ψηφισθείσα ρύθμιση. Οι φωνές αυτές δεν ακούγονται μόνον στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις και στα πηγαδάκια των «γαλάζιων» βουλευτών, αλλά φτάνουν και στην αίθουσα της Ολομέλειας.

Πυρά Βλάχου κατά Χαρδούβελη

Έτσι, ο βουλευτής της ΝΔ κ. Γ. Βλάχος εξαπέλυσε σφοδρά πυρά κατά του οικονομικού επιτελείου ζητώντας από τον κ. Χαρδούβελη να προσέλθει στην Βουλή για να δώσει εξηγήσεις. Μάλιστα ζήτησε να αποδοθούν ευθύνες σε εκείνους που παραπλάνησαν τον υπουργό με αποτέλεσμα η κυβέρνηση και οι βουλευτές που την στηρίζουν να εμφανίζονται ανακόλουθοι. «Ο κ. Χαρδούβελης θα έπρεπε να είναι εδώ να εξηγήσει γιατί έγινε το λάθος, ποιος τον παραπλάνησε και επιτέλους κάποιος να πάει στο σπίτι του», είπε χαρακτηριστικά ζητώντας από τον παριστάμενο αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα «να μεταβιβάσει αυτό το αίτημα – μήνυμα στον κ. Χαρδούβελη να έρθει να εξηγήσει στους βουλευτές – έστω την Τρίτη πριν την ονομαστική ψηφοφορία- που τώρα καλούνται να ψηφίσουν κάτι διαφορετικό». Λίγο αργότερα, σε συζήτηση που είχε με τους δημοσιογράφους έλεγε με έμφαση ότι αν δεν παραπλάνησε κάποιος τον υπουργό Οικονομικών, τότε «την τύχη του θα πρέπει να την κρίνει ο πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς». Ενώ ερωτηθείς για την Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κυρία Αικατερίνη Σαβαίδου, είπε ότι δεν στοχοποιεί εκείνην η οποία είναι υπηρεσιακός παράγοντας: «Δεν νομοθετεί η κυρία Σαβαίδου», είπε χαρακτηριστικά.

Δυσφορία Ντόρας Μπακογιάννη

Νωρίτερα, στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, η πρώην υπουργός της ΝΔ κυρία Ντόρα Μπακογιάννη είχε εκφράσει την δυσφορία της για τον όλο χειρισμό λέγοντας: «Θέλω να εκφράσω την έντονη δυσφορία μου για τη λειτουργία της Επιτροπής σε θέματα όπως αυτά που συζητάμε, δηλαδή η τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ να πηγαίνει απευθείας στην Ολομέλεια της Βουλής και να μην περνάει από την Επιτροπή Οικονομικών, που διαθέτει έμπειρους βουλευτές οι οποίοι θα ήταν σε θέση να την επεξεργαστούν σωστά, και να πληροφορούμαι σήμερα ότι άλλη τροπολογία έρχεται πάλι στην Ολομέλεια της Βουλής την ώρα που υπάρχει η Επιτροπή σε λειτουργία». Μάλιστα απευθυνόμενη προς τον πρόεδρο της Επιτροπής, του ζήτησε να μεταφέρει στον υπουργό Οικονομικών «την προσωπική μου δυσφορία και αυτή των συναδέλφων μου για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το υπουργείο Οικονομικών και να θυμίσω ότι στη Δημοκρατία η διαδικασία δεν είναι τύπος αλλά είναι ουσία».

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=650378