Κωνσταντινόπουλος: Δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη η συναίνεση

Τη δέσμευση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για την υλοποίηση της συμφωνίας με τους δανειστές έθεσε ως «προαπαιτούμενο» για την ψήφισή της ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Σε σημερινές του δηλώσεις στον ΣΚΑΪ ο κ. Κωνσταντινόπουλος θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη η συναίνεση, καθώς τα πράγματα έχουν αλλάξει και «ο ΣΥΡΙΖΑ ασχολείται με τα εσωκομματικά του και τα συνέδριά του», τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα σημείωσε ότι η συμφωνία είναι σε διαφορετική κατεύθυνση από αυτή που θα ήθελε η Χαριλάου Τρικούπη και έκανε γνωστό ότι θα θέσει το θέμα στα όργανα του ΠΑΣΟΚ και θα ζητήσει από το κόμμα να μην ψηφίσει τη συμφωνία, αν ο Πρωθυπουργός δεν δεσμευτεί ότι θα την υλοποιήσει και δεν θα έχει ως προτεραιότητα τα εσωκομματικά του.

«Δεν έχει αξία να ψηφίζουμε πράγματα που σε έναν με δύο μήνες δεν πρόκειται να προχωρήσουν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κωνσταντινόπουλος και κάλεσε τον Πρωθυπουργό «να βγει να το πει, αν δεν έχει την πλειοψηφία στο κόμμα του».

Ως καλύτερη λύση, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ προέκρινε μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας με σταθερότητα για τουλάχιστον δύο χρόνια, ενώ υπογράμμισε ότι «ο Τσίπρας κερδίζει γιατί δεν υπάρχει καμία εναλλακτική από την αντιπολίτευση» και συμπλήρωσε λέγοντας ότι «τα φέουδα δεν αφήνουν να υπάρξει εναλλακτική».