Λεουτσάκος: «Η κυβέρνηση πέφτει όταν αφοπλιστεί ιδεολογικά και πολιτικά»

Ξεκάθαρος για το πολιτικό στίγμα της Αριστερής Πλατφόρμας την επόμενη ημέρα της διαφαινόμενης διάσπασης στον ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Λεουτσάκος λέγοντας ότι το κόμμα δεν μπορεί να γίνει μνημονιακό μόρφωμα και να μεταλλαχθεί βιαίως από τον αντιμνημονιακό πολιτικό φορέα που γνώρισε ο λαός.

Απαντώντας σήμερα το πρωί στο MEGA ο κ. Λεουτσάκος στην πρόσφατη τοποθέτηση του Πρωθυπουργού ότι μια κυβέρνηση της αριστεράς πέφτει από βουλευτές της αριστεράς, υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση πέφτει όταν αφοπλιστεί ιδεολογικά και πολιτικά και όταν αποκοπεί από τη λαϊκή βούληση για να καταργήσει τα Μνημόνια και όχι από την υπερψήφιση και την καταψήφιση του Μνημονίου».

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατέστησε σαφές ότι «η κυβέρνηση το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να διακόψει τις διαπραγματεύσεις έστω και “στο και δέκα” και να προχωρήσει με βάση τις προγραμματικές δεσμεύσεις της σε μια εναλλακτική πορεία». Ερωτηθείς αν η Αριστερή Πλατφόρμα θα προλάβει να οργανωθεί ως κόμμα σε περίπτωση εκλογών τον Σεπτέμβριο απάντησε «όλα είναι ανοιχτά» και προσδιόρισε ως στόχο «ο ΣΥΡΙΖΑ να παραμείνει το κόμμα που εξέφρασε την αντιμνημονιακή διάθεση». Καταλήγοντας υπογράμμισε ότι η εθνική κυριαρχία είναι υπό ακύρωση και υπενθύμισε ότι «η επανάσταση της νομισματικής πολιτικής είναι στοιχείο για να αποκτήσει η χώρα εθνική κυριαρχία».