Φίλης: Εκλογές αν η ομάδα Λαφαζάνη καταψηφίσει το Μνημόνιο

Το χάσμα στον ΣΥΡΙΖΑ ανάμεσα στην πλειοψηφία που στηρίζει την κυβέρνηση και την Αριστερή Πλατφόρμα επιβεβαίωσε με σημερινές του δηλώσεις ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης. Κληθείς να σχολιάσει τις τελευταίες δηλώσεις του επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας Παναγιώτη Λαφαζάνη ο κ. Φίλης επανέλαβε την άποψη που πρώτος εξέφρασε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος ότι «μια κυβέρνηση της αριστεράς στηρίζεται ή δεν στηρίζεται, δηλαδή, πέφτει από βουλευτές της αριστεράς».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989 ο κ. Φίλης εξήγησε ότι «με αυτή την έννοια θα δούμε τι πρακτικό αποτέλεσμα θα έχουν οι δηλώσεις Λαφαζάνη στην ψηφοφορία της Βουλής στις 17-18 Αυγούστου» και υπογράμμισε ότι «όταν καταψηφίζεις ένα κρίσιμο νομοθέτημα είναι σαν να καταψηφίζεις την κυβέρνηση. Δεν είναι δυνατόν να συνεχίζεται ο τραγέλαφος της συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης και της αντιπολιτευόμενης συμπολίτευσης».

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι ο πιο δημοκρατικός τρόπος να ξεκαθαριστούν όσα προκύψουν στις ψηφοφορίες του Αυγούστου «είναι οι εκλογές» προκάλεσε εμμέσως πλην σαφώς τον επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας να προχωρήσει σε δημιουργία κόμματος ότι «είναι συνταγματικό του δικαίωμα να κάνει κόμμα».

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο, ακόμα για «εικόνα χωριστής πορείας» ενώ δεν άφησε ασχολίαστες τις εκδηλώσεις του iskra.gr όπως αυτή που πραγματοποιείται σήμερα το απόγευμα με κεντρικό ομιλητή τον Δημήτρη Στρατούλη και εξέφρασε την ελπίδα ότι στο συνέδριο του Σεπτεμβρίου η πλευρά Λαφαζάνη «θα παραμείνει με τις απόψεις τις και θα προβληματίσει τον κόσμο με τις απόψεις της». Καταλήγοντας ο κ. Φίλης συμβούλεψε την Αριστερή Πτέρυγα ότι «χρειάζεται ψυχραιμία να καταλάβουμε ποιο είναι το υπέρτερο συμφέρον» ενώ καυστικό ήταν το σχόλιό του για όσους αντιδρούν συνέχεια και ζητούν διαρκείς διαδικασίες για τη λήψη αποφάσεων λέγοντας με νόημα ότι «δεν μπορούμε κάθε μέρα να κάνουμε διαδικασίες συνέχεια τι γίνεται με συνέδριο».