Φίλης: Η συμφωνία της κυβέρνησης με τους θεσμούς θα περιλαμβάνει και σκληρά μέτρα

Η συμφωνία της κυβέρνησης με τους θεσμούς θα περιλαμβάνει και σκληρά μέτρα τα οποία θα πρέπει να αντιρροπιστούν ή και να αλλαχθούν στην πορεία, δήλωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης. Μιλώντας στην ΕΡΤ1, ο κ. Φίλης τόνισε ότι σημασία έχει να ξεκινήσουμε τη χρηματοδότηση της οικονομίας ενώ ερωτηθείς αν πάνε καλά οι διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές, απάντησε ότι αυτό είναι κάτι που θα φανεί στο τέλος.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να υπάρξει μια συμφωνία, που θα συνοδεύεται από τη χρηματοδότηση της οικονομίας και συμπλήρωσε λέγοντας ότι μετά τη συμφωνία, το φθινόπωρο θα ακολουθήσει η συζήτηση για την αναδιάρθρωση του χρέους.

Σε ό,τι αφορά τα εσωκομματικά ο κ. Φίλης επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συνέδριο τον Σεπτέμβριο, στο οποίο όλοι πρέπει να προσέλθουν με τις απόψεις τους και να σεβαστούν τη δημοκρατική αρχή της πλειοψηφίας και εκτίμησε ότι δεν βλέπει να υπάρχουν κινήσεις που να οδηγούν σε μια ντε φάκτο διάσπαση.

Ερωτηθείς για την προτροπή του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη να μην ψηφιστεί η συμφωνία από τους βουλευτές του κόμματος, ο κ. Φίλης έκανε λόγο για ακατανόητη κίνηση υπογραμμίζοντας ότι το αποτέλεσμα της προτροπής αυτής θα είναι να πέσει η κυβέρνηση.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών εκτίμησε ότι έχουμε μια αλλαγή πολιτικού κλίματος και προϋποθέσεων και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν φοβάται την προσφυγή στο λαό, τη στιγμή που θα κριθεί αναγκαίο ενώ αναφερόμενος στις προτάσεις που έχουν διατυπωθεί για κυβέρνηση ειδικού σκοπού σημείωσε με νόημα ότι «αν χρειαστεί να ανανεωθεί η λαϊκή εντολή θα ανανεωθεί, δεν υπάρχει ειδικός σκοπός».