Συναντήσεις του Γάλλου Υφυπ. Ευρωπαϊκών Υποθέσεων με Παππά - Αναγνωστοπούλου

«Η Γαλλία, παραδοσιακή φίλη της Ελλάδας είναι μια μεγάλη χώρα με εξαιρετικά κρίσιμο ρόλο στις τρέχουσες εξελίξεις. Είχα τη χαρά να συζητήσω με τον Υπουργό διμερή θέματα συνεργασίας στον οικονομικό και αγροτικό τομέα αλλά και θέματα της τρέχουσας διαπραγμάτευσης», δήλωσε ο Υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς μετά τη συνάντηση του με τον Γάλλο Υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Αρλέμ Ντεζίρ.

Ο κ. Παππάς τόνισε ότι στη συνάντηση συζητήθηκαν τρόποι και ιδέες για το πως η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει στην ανάπτυξη εντός του Ευρώ καθώς και οι προοπτικές για την εξέλιξη της Ευρωζώνης στην κατεύθυνση της ανάπτυξης και όχι της λιτότητας.

Ο κ. Ντεζίρ συναντήθηκε και με την αναπληρώτρια Υπουργό Εξωτερικών για τις Ευρωπαϊκής Υποθέσεις Σία Αναγνωστοπούλου. Μάλιστα, όπως αναφέρει το  ΒΗΜΑ, η συνάντηση έγινε μετά από πρόσκληση της Γαλλικής Πρεσβείας προς την αναπληρώτρια Υπουργό.

Η αναπληρώτρια Υπουργός, αφού ευχαρίστησε τον κ. Ντεζίρ, για τη συμβολή και συμπαράσταση της Γαλλίας προς την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό στη κρίσιμη αυτή περίοδο, υπογράμμισε ιδιαίτερα την απόσταση ανάμεσα στους πολίτες της Ευρώπης. «Δημιουργείται μια πολιτική που οι πολίτες κυρίως οι Έλληνες, αισθάνονται σαν μαθητές, τιμωρούνται βάση κανόνων», σημείωσε δηκτικά η κυρία Αναγνωστοπούλου, τονίζοντας την ανάγκη εκδημοκρατισμού και «εθνικοποίησης» των ευρωπαϊκών κανόνων με πρόσημο πάντα τη κοινωνική δικαιοσύνη.

Η αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτερικών τόνισε την ανάγκη για την άμεση αναδιάρθρωση του χρέους ώστε να δοθεί νέα προοπτική στην ελληνική κοινωνία.

Από τη πλευρά του ο κ. Ντεζίρ αναγνώρισε τις θυσίες του ελληνικού λαού, θέτοντας ο ίδιος τόσο την ανάγκη μιας αναπτυξιακής προοπτικής, δίνοντας έμφαση στην αγροτική παραγωγή και το σημαντικότερο, στην επιτακτική ανάγκη αναδιάρθρωσης του χρέους όσο και στην ενίσχυση της κοινωνικής διάστασης της Ευρωζώνης.