Αδωνις Γεωργιάδης για την εκλογή αρχηγού στη ΝΔ: «Δε νοείται μη εκλογή από τη βάση»

Την άποψη ότι από τη στιγμή που ο προηγούμενος Πρόεδρος της ΝΔ εξελέγη από τη βάση είναι αδύνατον να περιοριστεί αυτό το εκλογικό σώμα στην επόμενη διαδικασία για εκλογή αρχηγού εξέφρασε ο Βουλευτής της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας το πρωί στο ραδιόφωνο του ΒΗΜΑ FM 99,5 ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι «θα είχες έναν επόμενο πρόεδρο με μικρότερη πολιτική νομιμοποίηση από τον προηγούμενο, αυτό δεν θα ήταν σωστό» και τόνισε ότι «στο συγκεκριμένο θέμα, η προσωπική μου γνώμη είναι διαυγής και καθαρή, δεν νοείται μη εκλογή από τη βάση».

Παράλληλα πρόσθεσε ότι η εκλογή από τη βάση θα πρέπει να αποφασίζεται με μια περίσκεψη αν κάποιος θα διαφωνεί με αυτή «αλλά άπαξ κι αποφασιστεί, κατά τη γνώμη μου, δεν παίρνεται πίσω, καθώς θα ήταν σαν να λέγαμε ότι αποδίδουμε την εκλογή προέδρου σε ένα κλειστό σώμα κομματικής νομενκλατούρας».

Ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε επίσης τον σεβασμό του στον κ. Μειμαράκη για τον οποίο ανέφερε ότι μέχρι στιγμής «τα πηγαίνει περίφημα στη θέση του Προέδρου της ΝΔ και στη Βουλή ήταν πάρα πολύ καλός αλλά και γενικά έχει φέρει μια ηρεμία στο κόμμα και νομίζω ότι είναι πραγματικά σε αυτή τη θέση ιδανικός».

Για το νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί την Τετάρτη ανέφερε πως «όπως ήρθε το πράγμα τώρα» δεν βλέπει λόγο να ψηφίσει η ΝΔ όχι. «Ο κώδικας πολιτικής δικονομίας έχει σχεδόν ετοιμαστεί από εμάς και το δεύτερο είναι ενσωμάτωση ευρωπαϊκής οδηγίας, δεν έχει κάτι το τρομερό», τόνισε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε ωστόσο ότι στον αγροτικό νόμο «θα ήταν πολύ πιο διαφορετική η στάση της ΝΔ και είχαμε πει ότι είμαστε έτοιμοι και προτείνουμε ισοδύναμα, τα οποία πρέπει να βρεθούν γιατί θα είναι καταστροφή να διπλασιαστεί ο φόρος στους αγρότες».

«Το μνημόνιο Τσίπρα είναι μακράν το χειρότερο από τα τρία. Δηλαδή, όση ζημιά κάνανε στην οικονομία τα δύο προηγούμενα τα κάνει σωρευτικά το μνημόνιο Τσίπρα και παραπάνω”, σημείωσε και έκανε λόγο για “παταγώδη αποτυχία».

«Φορτώνει φόρους στους αγρότες και στον τουρισμό και στη ναυτιλία. Ποιοι είναι οι βασικοί τομείς της οικονομίας για να φέρουν λεφτά στην Ελλάδα; Η αγροτική παραγωγή θέλουμε να αναπτυχθεί και να φέρνει, δεν φέρνει ακόμα αυτά που θέλαμε, ο τουρισμός φέρνει πολλά και η ναυτιλία φέρνει πολλά. Που αυξάνουμε τους φόρους; Και στους τρεις τομείς, που προσδοκούμε να αυξήσουν τις ελληνικές εξαγωγές και άρα να κάνουν την οικονομία μας πιο ανταγωνιστική. Είναι παντελώς παράλογο», ξεκαθάρισε ο κ. Γεωργιάδης ενώ κληθείς να σχολιάσει το μέχρι τώρα έργο του Πρωθυπουργού είπε ότι «ο κ.Τσίπρας είναι μακράν ο πιο αποτυχημένος Πρωθυπουργός των τελευταίων δεκαετιών. Ο άνθρωπος είναι εθνική συμφορά».