Τα πύρινα μέτωπα φαίνεται να "καίνε" τον ανασχηματισμό

Πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρουν πως ο Πρωθυπουργός δεν θα προχωρήσει σε ευρύ ανασχηματισμό, καθώς αυτό που προέχει αυτή την περίοδο είναι να προχωρήσει χωρίς προβλήματα η ολοκλήρωση της συμφωνίας με τους εταίρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, η ορκωμοσία θα γίνει γύρω στις 19:30.

Εκτός κυβέρνησης αναμένεται να βρεθούν οι Παν.Λαφαζάνης, Δημ.Στρατούλης και Κώστας Ήσυχος, ενώ θα πρέπει να καλυφθούν και οι θέσεις της Νάντιας Βαλαβάνη και του Νίκου Χουντή που έχουν ήδη παραιτηθεί.

Έτσι, αναμένεται να καλυφθούν τα κενά από τις αποχωρήσεις των Παν.Λαφαζάνη (Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης), Δημ.Στρατούλη (Αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων),  Κ.Ήσυχου (Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας), Νάντιας Βαλαβάνη (Αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομικών) και του Νίκου Χουντή (Αναπληρωτής Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων). Πιθανές θεωρούνται, όμως, και οι εσωτερικές μετακινήσεις.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης θα μετακομίσει στο Υπουργείο Εσωτερικών σε περίπτωση που ο Νίκος Βούτσης φύγει από την Κυβέρνηση για να μετεγκατασταθεί στη Βουλή ως Πρόεδρός της.

Αυτό, σύμφωνα με τα Νέα, σημαίνει ότι θα έχουν καρποφορήσει οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις για την αποχώρηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου από την Προεδρία ώστε να υπάρξει ένα “ήρεμο διαζύγιο” και όχι μια «βίαιη απομάκρυνση».

Ερωτηματικό παραμένει το ποιος θα αναλάβει το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης αλλά και τον τομέα της Κοινωνικής Ασφάλισης. Για τη θέση της Νάντιας Βαλαβάνη στο Υπουργείο Οικονομικών ακούγεται ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θέλει κοντά του τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, ενώ δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο για το ποιος θα αναλάβει τη θέση του Νίκου Χουντή στο Υπουργείο Εξωτερικών.