Παπαδημούλης: «Να σταθούμε δίπλα στον Τσίπρα»

«Να σταθούμε δίπλα στον Τσίπρα, για να υλοποιήσει τη συμφωνία και να ανοίξουν οι τράπεζες, να κινηθεί η οικονομία» δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης στον ΑΝΤ1, προσθέτοντας ότι πρόκειται για μια «δύσκολη και οδυνηρή συμφωνία».

«Πρέπει να πάρουμε κάποια μέτρα που έπρεπε να έχουμε ήδη πάρει, όπως την καταπολέμηση της διαφθοράς. Πρέπει να φτιάξουμε κράτος. Βλέπω ορισμένους που έκαναν μπάχαλο τη χώρα και προσπαθούν να φορτώσουν σε μια κυβέρνηση πέντε μηνών τα σκάνδαλα 40 ετών. Το βασικό για να υλοποιηθεί ο στόχος και να υπάρξει στην Ελλάδα προκοπή, είναι να μην πετύχουμε μόνοι μας αυτό που απέτυχαν οι παρεμβάσεις ντόπιου και ξένου κατεστημένου. Προσπάθησαν να κάνουν ένα πολιτικό και οικονομικό πραξικόπημα αυτό το Σαββατοκύριακο. Είναι η ώρα της δικής μας ευθύνης» είπε στέλνοντας μήνυμα προς το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η κυβέρνηση αποτελεί πόλο σταθερότητας. Πρέπει να συζητούμε και να σεβόμαστε τη διαφορετική άποψη, αλλά παράλληλα να σεβόμαστε τη δημοκρατικότητα της πλειοψηφίας» σημείωσε και πρόσθεσε:

«Θέλω να πιστεύω ότι αυτή η κυβέρνηση δεν θα πέσει εκ των έσω» και προέχει τώρα να «ξεπεράσουμε τον κάβο, γιατί αλλιώς καραδοκούν τα συμφέροντα που κυβέρνησαν τον τόπο 40 χρόνια. Να μην καταστήσουμε όμηρο τέτοιων συμφερόντων τον Πρωθυπουργό της χώρας».

Για τους διαφωνούντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε : «Δεν κάνω μαθήματα και υποδείξεις στους συναδέλφους μου, ό,τι έχω να πω, θα το πω στα συλλογικά όργανα του κόμματος. Τώρα είναι ώρα ευθύνης και έχουμε τον τρόπο να κρατήσουμε όρθιο, τον Τσίπρα, τον ΣΥΡΙΖΑ και τη χώρα».

Διαφώνησε στο ενδεχόμενο κυβέρνησης «εθνικής συνεννόησης» και επανέλαβε ότι «όσοι ανήκουμε στον ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε να μην καταστήσουμε τον Τσίπρα όμηρο όσων μας έφεραν εδώ».