Guardian: Η Ευρώπη εκδικείται τον Τσίπρα - Σε «εικονικό πνιγμό» υποβλήθηκε ο Α. Τσίπρας

Με πρωτοσέλιδο τίτλο «Η Ευρώπη εκδικείται τον Τσίπρα» κυκλοφορεί το φύλλο της εφημερίδας The Guardian με ημερομηνία 13 Ιουλίου 2015. Και ο ένας από τους υπότιτλους που υπάρχει στο πρωτοσέλιδο είναι: «Πακέτο δρακόντειας λιτότητας είναι το τίμημα της διάσωσης».

Χαρακτηριστικό είναι και σχόλιο του συντάκτη της εφημερίδας Ίαν Τρέινορ ο οποίος υποστηρίζει ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός υποβλήθηκε σε «εικονικό πνιγμό» κατά τη συνάντησή του, νωρίτερα, με την Άνγκελα Μέρκελ, τον Φρανσουά Ολάντ και τον Ντόναλντ Τουσκ, στη σύντομη διακοπή της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης, σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο.

Κατά τις πληροφορίες αυτές, ο κ. Τσίπρας άκουσε από την Καγκελάριο της Γερμανίας, τον Πρόεδρο της Γαλλίας και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ότι η Ελλάδα είτε θα καταστεί ο ειδικού τύπου «ασθενής» της Ευρωζώνης, συμφωνώντας να περάσει άμεσα από τη Βουλή σαρωτικές μεταρρυθμίσεις είτε θα εγκαταλείψει την Ευρωζώνη και θα δει τις τράπεζές της να καταρρέουν.

Ο εν λόγω Ευρωπαίος αξιωματούχος έκανε λόγο για «εκτεταμένο εικονικό πνιγμό», σε μια προσπάθεια να πειστεί ο Έλληνας Πρωθυπουργός να συμφωνήσει.