Μεϊμαράκης: Εξουσιοδοτώ τον Πρωθυπουργό να φέρει συμφωνία και να αποτρέψει την έξοδο από το ευρώ

«Συμφωνία τώρα, τα υπόλοιπα μετά» φέρεται να δήλωσε ο Πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης στο Πολιτικό Συμβούλιο. Στην εισήγησή του στο πολιτικό συμβούλιο ο κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης ξεκαθάρισε ότι η Ν.Δ θα δώσει εξουσιοδότηση στον Πρωθυπουργό να φέρει συμφωνία και εντολή για να αποτρέψει την έξοδο από το ευρώ ενώ σε ό,τι αφορά τα μέτρα θα τοποθετηθεί όπως χαρακτηριστικά είπε αργότερα.

Οι βουλευτές της Ν.Δ που συμμετέχουν στις τέσσερις επιτροπές, από τις οποίες θα περάσουν οι προτάσεις, θα συναντηθούν στη μία και μισή στην αίθουσα 151 της Βουλής και ενδεχομένως το απόγευμα να συνεδριάσει και η κοινοβουλευτική ομάδα.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση επικρατεί καχυποψία για τις προθέσεις του κ. Τσίπρα. Πολλοί εκτιμούν ότι ο Πρωθυπουργός φέρνει τις προτάσεις ως νομοσχέδιο με πραγματικό στόχο να αρνηθεί οποία αλλαγή ζητήσουν οι θεσμοί με αιτιολογία ότι έχει την έγκριση της Βουλής και ενδεχομένως να πάει σε ρήξη.

Στη Συγγρού εξετάζουν πως θα κλείσουν κάθε τέτοια οδό διαφυγής και πως θα διασφαλίσουν ότι ο Πρωθυπουργός θα επιστρέψει την Κυριακή με συμφωνία, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος Grexit.