Τσίπρας: Ή συνεχίζουμε όλοι μαζί ή θα φύγουμε όλοι μαζί

«Πήραμε εντολή να φέρουμε καλύτερη συμφωνία από το τελεσίγραφο του Eurogroup, αλλά δεν πήρα εντολή να βγάλουμε την Ελλάδα από την Eυρωζώνη» ανέφερε στην ομιλία του κατά την σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και της Πολιτικής Γραμματείας στη Βουλή, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, περιγράφοντας τις εξελίξεις που διαδραματίστηκαν τις τελευταίες ημέρες από το δημοψήφισμα και μετά.

«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε μπροστά σε κρίσιμες αποφάσεις. Αυτό που έχει σημασία είναι η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ να σταθεί ενωμένη και συμπαγής μπροστά σε αυτές τις κρίσιμες αποφάσεις» σημείωσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός και ξεκαθάρισε ότι «εγώ δεν πρόκειται να γίνω νέος Παπαδήμος. Εδώ που ήρθαμε, ήρθαμε όλοι μαζί ή θα φύγουμε όλοι μαζί. Η συνεχίζουμε όλοι μαζί ή θα φύγουμε όλοι μαζί».

Μετά την ομιλία του Πρωθυπουργού, τον λόγο πήρε ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος ενημέρωσε λεπτομερώς την Κ.Ο. για την πρόταση που ενέκρινε χτες το Κυβερνητικό Συμβούλιο και εστάλη στους θεσμούς.

Η συζήτηση του νομοσχεδίου για τις προτάσεις της κυβέρνησης προς τους θεσμούς θα ξεκινήσει στην Ολομέλεια της Βουλής στις 19.00, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Όλα θα πάνε καλά. Δεν θα αναλάβει κανείς την ευθύνη να ρίξει μια κυβέρνηση τεσσάρων μηνών» δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής κατά την άφιξή του στη Βουλή. Με καθυστέρηση -και ενώ είχε ήδη αρχίσει η κλειστή συνεδρίαση της Κ.Ο. και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ έφθασε στη Βουλή ο Υπουργός Περιφερειακής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις. Η άφιξή του έγινε αφού είχε ολοκληρώσει την ομιλία του ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Τα διλήμματα που μπαίνουν είναι πολύ σκληρά. Έχουμε απέναντί μας μια αδιάλλακτη Γερμανία. Πρέπει να σταθμίσουμε τα μακροπρόθεσμα εθνικά συμφέροντα, να πάρουμε πολιτικό χρόνο. Η Ευρώπη δεν θα είναι ίδια από εδώ και πέρα», δήλωσε κατά την άφιξή του στη Βουλή ο Υπουργός Πολιτισμού Ν. Ξυδάκης.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης δήλωσε προσερχόμενος στη Βουλή ότι «είμαστε αισιόδοξοι για μία πολύ καλή συμφωνία» ενώ τη βεβαιότητα ότι θα υπάρξει συμφωνία εξέφρασε ο Νίκος Φίλης προσερχόμενος στη Βουλή για τη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας ότι «σήμερα μιλάμε στη Βουλή».