Διαφωνίες Λαφαζάνη με την πρόταση - πακέτο της ελληνικής κυβέρνησης

Αντίθετος με την ελληνική πρόταση – πακέτο μέτρων που ενέκρινε, πριν  από λίγη ώρα, το κυβερνητικό συμβούλιο φέρεται να είναι ο Υπουργός ΥΠΑΠΕΝ Παναγιώτης Λαφαζάνης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Π. Λαφαζάνης εξέφρασε την άποψη ότι το συγκεκριμένο πακέτο δεν λύνει κανένα από τα προβλήματα που οδήγησαν ως εδώ και δεν δίνει προοπτική διεξόδου.

Τις πληροφορίες αυτές θα μπορούσε κανείς να θεωρήσει ότι επιβεβαιώνει άρθρο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα Iskra που πρόσκειται στην Αριστερή Πλατφόρμα λίγο μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του κυβερνητικού συμβουλίου με τον τίτλο «Άνοιξε ο δρόμος για συμφωνία με τους Θεσμούς;». Στο άρθρο αναφέρεται: «Εγκρίθηκε με πλειοψηφία η πρόταση της ελληνικής πλευράς προς τους “θεσμούς” από το Κυβερνητικό Συμβούλιο, όπως επιβεβαίωσε και ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος δήλωσε ότι σε λίγες ώρες θα κατατεθεί».

Μια γεύση των απόψεών του, ο Π. Λαφαζάνης έδωσε το πρωί της Πέμπτης μιλώντας σε ενεργειακό φόρουμ: «Δεν θα αποδεχτεί μια ταπεινωτική συμφωνία παράδοσης και υποταγής της χώρας στους δανειστές». «Δεν κάνουμε επιλογή υποταγής, δεν θα γίνει το ‘όχι’ μνημονιακό ‘ναι’» τόνισε. «Δεν είμαστε όμηροι της Ευρώπης», ξεκαθάρισε ο Υπουργός και τόνισε ότι δεν πρόκειται να υπογράψει νέο Μνημόνιο. Αναγνώρισε πάντως ότι «μπροστά μας έχουμε δύσκολες και δύσβατες επιλογές».

Ο κ. Λαφαζάνης τόνισε μεταξύ άλλων: «Η Ελλάδα επιδιώκει να επιτύχει άμεσα μια συμφωνία με τους ‘θεσμούς’ . Θέλουμε μια συμφωνία, όμως, που να σέβεται την αξιοπρέπεια της χώρας και του λαού μας και να ανοίγει παράθυρα για μια διέξοδο από τη σημερινή κρίση».