Παπούλιας: Ελπίζω να εκλεγεί Πρόεδρος απο την παρούσα Βουλή

«Ελπίζω να μπορέσουμε και τώρα να έχουμε μια πλειοψηφία τέτοια που να εκλέξει έναν Πρόεδρο που θα είναι Πρόεδρος όλων των Ελλήνων, θα ενώσει όλους τους Ελληνες». Με τη φράση αυτή που είπε χθες στον επικεφαλής του «Ποταμιού» Στ. Θεοδωράκη, ο κ. Καρ. Παπούλιας πήρε για πρώτη φορά σαφή θέση κατά του ενδεχομένου να προκληθούν πρόωρες εκλογές τον Μάρτιο εξαιτίας της διαδικασίας διαδοχής του. Γεγονός που ενέχει βεβαίως και προφανή πολιτική σημασία, καθώς ο κ. Παπούλιας κατ’ ουσίαν αποδοκίμασε την τακτική των κομμάτων της αντιπολίτευσης που έχουν προαναγγείλει ότι θα επιχειρήσουν να πειθαναγκάσουν εκλογές, στηρίζοντας εξ αντιδιαστολής την κυβέρνηση η οποία επιθυμεί να εκλέξουν Πρόεδρο ευρείας συναινέσεως.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, η προεδρική εκλογή έγινε αφορμή να ξεσπάσει μια οξύτατη διαμάχη μεταξύ της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τους υπαινιγμούς που διετύπωσε το μέλος του Π.Γ. της Kουμουνδούρου κ. Κώστας Ησυχος ότι το Μέγαρο Μαξίμου δεν θα απέτρεπε ακόμη και μια ελληνοτουρκική κρίση για να αποφύγει τις εκλογές! «Φοβάμαι ότι υπάρχει μια μερίδα ακραίων απόψεων –και αυτοί συνήθως κινούνται γύρω από τον κ. Σαμαρά– που “φλερτάρουν” με την ιδέα να ανέβει το θερμόμετρο ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία με κάποιες κρίσεις που δεν μπορεί κάποιος να προσδιορίσει, προκειμένου να επιζητήσουν συναίνεση εδώ και τώρα, και να βρεθούν οι 180 βουλευτές», υποστήριξε ο κ. Ησυχος (Onalert.gr) και η απάντηση ήρθε αμέσως από τον κ. Δημ. Σταμάτη. Ο υπουργός Επικρατείας όχι μόνον χαρακτήρισε «ακραία επαίσχυντες, απαράδεκτες και εθνικά επικίνδυνες» τις απόψεις του κ. Ησυχου (σ.σ. είναι και υπεύθυνος Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ), αλλά κάλεσε τον κ. Τσίπρα να λάβει αμέσως θέση για την «προσωπική ανευθυνότητα και αδίστακτη ανοησία» του στελέχους του.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Διαβάστε τη συνέχεια:

http://www.kathimerini.gr/790927/article/epikairothta/politikh/papoylias-elpizw-na-eklegei-proedros-apo-thn-paroysa-voylh