Απορρίπτει Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών ο Μεϊμαράκης

Την απόφαση να μην λάβει μέρος σε ενδεχόμενη νέα σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών έλαβε ο μεταβατικός Πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊιμαράκης.

Στην ομιλία του στο πλαίσιο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο Πρόεδρος της ΝΔ τόνισε μεταξύ άλλων «να έρθει στη Βουλή ο Τσίπρας να μας πει γιατί γελάει» και κάλεσε τον Έλληνα Πρωθυπουργό να προχωρήσει άμεσα σε προ ημερησίας συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, ξεκαθαρίζοντας ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε κλειστές συσκέψεις πολιτικών αρχηγών.

Ο κ. Μεϊμαράκης ζήτησε από τον Πρωθυπουργό να ενημερώσει σήμερα το απόγευμα το Σώμα για την πορεία των διαπραγματεύσεων αλλά και να ξεκαθαρίσει τι ακριβώς ζητά από τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης. «Πρέπει να μας πει ανοικτά τι ζητά από εμάς για να δούμε αν μπορούμε να συνδράμουμε ή όχι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της ΝΔ.

«Σε θεωρούμε πρώτο στον αγώνα και πάλι για την αναστήλωση της ευρύτερης παράταξης» ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης απευθυνόμενος στον τέως Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Η συνεδρίαση της Κ.Ο. της ΝΔ άνοιξε με ομιλία του τέως Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ο οποίος επίσης σε έντονο τόνο υπογράμμισε ότι δεν θα επιτραπεί σε καμία συμμαχία ακραίων να βγάλει την χώρα από το ευρώ. Παράλληλα τόνισε, ότι στην παρούσα φάση το μεγάλο ζητούμενο είναι η σωτηρία της χώρας και επισήμανε πως η ζημία που έχει γίνει στην χώρα από τα λάθη της σημερινής κυβέρνησης θα αποδειχθεί ασύγκριτα μεγαλύτερη από την καταστροφή ενός Grexit.