Τουσκ: Πρέπει να βρεθεί λύση στο ελληνικό ζήτημα εντός 4 ημερών

Την επιτακτική ανάγκη να βρεθεί λύση για το ελληνικό ζήτημα μέσα στις επόμενες 4 μέρες υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ντόναλντ Τουσκ κατά τη σημερινή του ομιλία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, υπογραμμίζοντας ότι όλες οι πλευρές έχουν ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση.

Πριν από δύο εβδομάδες πραγματοποιήθηκε μία σύνοδος κορυφής προκειμένου να βρεθεί διέξοδος για το ελληνικό πρόβλημα, κατά την οποία οι ηγέτες ζήτησαν να επιταχυνθούν οι διαπραγματεύσεις, επισήμανε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Δύο εβδομάδες μετά, η κατάσταση είναι πολύ πιο κρίσιμη καθώς λείπει ο χρόνος για οικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ των εταίρων και της Ελλάδας, υπογράμμισε ο κ. Τουσκ και πρόσθεσε ότι δεν έχει νόημα σε αυτό το σημείο να συζητηθούν τα υπέρ και τα κατά του δημοψηφίσματος που έλαβε χώρα στην Ελλάδα την περασμένη Κυριακή.

«Ζητήσαμε από τον Αλέξη Τσίπρα να παρουσιάσει τις ιδέες του για την Ελλάδα και θα υπάρξουν διευκρινίσεις τις επόμενες ημέρες» ανέφερε ο κ. Τουσκ, ο οποίος τόνισε την ανάγκη να βρεθεί συναίνεση ώστε να υπάρξει μία λύση χωρίς νικητές και ηττημένους.

Σε περίπτωση που δεν συμβεί αυτό, οι διαπραγματεύσεις θα τερματιστούν με πολύ αρνητικές επιπτώσεις και το χειρότερο σενάριο μπορεί να επαληθευτεί, τόνισε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.