Ιβάνοφ: Ευχόμαστε ο ελληνικός λαός να ζήσει μια φυσιολογική ζωή

Την ευχή του να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στην Ελλάδα εξέφρασε ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ, σχολιάζοντας το χθεσινό δημοψήφισμα. Όπως δήλωσε, αναμένει σταθεροποίηση της κατάστασης στην Ελλάδα, ενώ σημείωσε ότι όλες οι χώρες της περιοχής είναι αλληλένδετες και η κατάσταση σε μία από αυτές επηρεάζει τις άλλες.

«Θα θέλαμε να βρεθεί μια λύση και ο ελληνικός λαός να ζήσει επιτέλους μια φυσιολογική ζωή» πρόσθεσε ο κ. Ιβάνοφ, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα στο Ζάγκρεμπ με την Πρόεδρο της Κροατίας, Κολίντα Γκράμπαρ – Κιτάνοβιτς.

Ο κ. Ιβάνοφ ανέφερε ότι η Κεντρική Τράπεζα της χώρας της ΠΓΔΜ έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση τυχόν κινδύνων από την κατάσταση στην Ελλάδα και πρόσθεσε ότι ο τραπεζικός τομέας στην ΠΓΔΜ είναι θωρακισμένος και δεν απειλείται.

Η Πρόεδρος της Κροατίας από την πλευρά της εξέφρασε φόβους ότι η κατάσταση στην Ελλάδα θα επηρεάσει περαιτέρω αρνητικά την διάθεση των Ευρωπαίων πολιτών σχετικά με τη διεύρυνση και επεσήμανε την ανάγκη να μην υπάρξει στασιμότητα όσον αφορά τη διαδικασία αυτή.

Ακόμη, η κ. Γκράμπαρ – Κιτάνοβιτς εξέφρασε την ανεπιφύλακτη υποστήριξη της Κροατίας όσον αφορά την ενσωμάτωση της ΠΓΔΜ στις ευρωπαϊκές και ευρωατλαντικές δομές.