Προβληματισμός από τα σημερινά ευρωπαϊκά πρωτοσέλιδα

Στις επιπτώσεις που θα έχει για την Ευρώπη αλλά και για την Ελλάδα το χθεσινό «όχι» στο δημοψήφισμα εστιάζουν ορισμένα από τα πρωτοσέλιδα του διεθνούς Τύπου το πρωί της Δευτέρας.

Χαρακτηριστικό το πρωτοσέλιδο της βρετανικής Telegrahp, στο οποίο ως κεντρικό θέμα ξεχωρίζει η Ελλάδα με τίτλο: Η Ευρώπη σε αναταραχή καθώς η Ελλάδα πλησιάζει στην έξοδο.

«Η ευρωζώνη ετοιμάζεται για οικονομική σύγκρουση. Η Μέρκελ πετάει στο Παρίσι για συνομιλίες σχετικά με την κρίση. Το απροσδόκητο “όχι” απορρίπτει τη συμφωνία για το πακέτο διάσωσης» αναφέρεται στον υπότιτλο.

τελε

«Οι Έλληνες γιορτάζουν την καταστροφή τους;» αναρωτιέται η γερμανική Bild με τον συντάκτη να παρατηρεί στην αρχή του άρθρου ότι «οι τράπεζες είναι κλειστές αλλά η Ελλάδα γιορτάζει. Τι δραματική ημέρα για την Ευρώπη» ενώ σε άρθρο του ο αρχισυντάκτης της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία γερμανικής εφημερίδας γράφει ότι «οι Έλληνες επέλεξαν το Grexit».

βιλ

 

«Σε λεπτή γραμμή το μέλλον της ευρώπης καθώς θριάμβευσε το “όχι”» γράφουν στο πρωτοσέλιδό τους οι Financial Times επισημαίνοντας την κρισιμότητα της συνεδρίασης της ΕΚΤ και γράφοντας ότι «η ΕΚΤ πρέπει να αποφασίσει αν θα αποσύρει τη στήριξή της».

φτ

Η Γαλλική Le Monde επιλέγει για «χτύπημα» στο πρωτοσέλιδό της τον τίτλο «Το μέλλον της Ευρώπης παίζεται στην Αθήνα».

μον

Πηγή: “Πρώτο Θέμα”