Σ.Θεοδωράκης: Η Ελλάδα έχει μπροστά της έναν Γολγοθά

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης ζήτησε να υπάρξει εθνικό μέτωπο για την υπογραφή συμφωνίας με τους δανειστές, τόνισε όμως ότι η Ελλάδα έχει μπροστά της έναν Γολγοθά, και κάλεσε την κυβέρνηση να μην κάνει «πλιάτσικο σε καταθέσεις και περιουσίες».

Πιο συγκεκριμένα ο κ.Θεοδωράκης ανέφερε ότι “η Ελλάδα έχει μπροστά της Γολγοθά, είτε ψηφίσαμε “Ναι”, είτε “Όχι”. Καλώ τον πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει: ότι δεν θα διακινδυνεύσει την παραμονή μας στο ευρώ, ότι δεν θα γίνει πλιάτσικο στις περιουσίες του λαού, θα στείλει διαπραγματευτές λογικούς με εντολή για συμφωνία και όχι ρήξη, δεν θα συνεχίσει την ίδια πολιτική. Αλλιώς ο ελληνικός λαός θα πεινάσει.

Καλώ και τους Ευρωπαίους να μην τιμωρήσουν τον ελληνικό λαό, όπως ζητούν κάποιοι ακραίοι. Δίκαιη συμφωνία. Το 60% δεν είναι εναντίον της Ευρώπης. Η Ελλάδα δεν έχει δύο μέτωπα, παρά μόνο ένα το πατριωτικό. Η κυβέρνηση έχει τορπιλήσει την εθνική ενότητα.

Καλώ τους πολίτες να συμβάλλουν στην προσπάθειά μας για ανανέωση του πολιτικού συστήματος, να επιβάλλουμε τη λογική, το ρεαλισμό και τις λύσεις”, κατέληξε ο κ.Θεοδωράκης.