Κάλεσμα από Γεννηματά στον λαό να ψηφίσει «ναι» στο δημοψήφισμα

Έκκληση στον ελληνικό λαό να ψηφίσει «ναι» στο δημοψήφισμα απηύθυνε η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά η οποία κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει βαρύτατες ευθύνες για την σημερινή κατάσταση που έχει έρθει η χώρα. «Μπορεί να υπάρξει λύση, να υπάρχει μία εθνική γραμμή, ένας διάλογος», τονίζει η κ. Γεννηματά και υπογραμμίζει ότι οδεύουμε σε ένα δημοψήφισμα – παράνοια.

Η κ. Γεννηματά ζητά να μην ταυτιστεί η φωνή του Έλληνα με το «Όχι» του κ. Σόιμπλε, με τις ακραίες φωνές και με αυτές που μας θέλουν υποβαθμισμένους. Παράλληλα η κ. Γεννηματά αναρωτήθηκε ποια είναι η εναλλακτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ που έλεγε ότι είχε στην περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους δεν είχαν ευτυχή κατάληξη και αν θα ανοίξουν την Δευτέρα οι τράπεζες για τους πολίτες.

“Η Ελλάδα είναι Ευρώπη” υπογράμμισε η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι διχάζει το λαό και μεταθέτει τις ευθύνες. «Ο κ. Τσίπρας δεν ήθελε να διχάσει τον ΣΥΡΙΖΑ και δίχασε το λαό», σημείωσε με νόημα η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και κατέληξε λέγοντας ότι «κανείς δεν έδωσε εντολή στην κυβέρνηση να μας οδηγήσει στην χρεοκοπία».