The Times: "Ούτε σεντ"... στους "κομμουνιστές" Τσίπρα - Βαρουφάκη

Η Ελλάδα δεν πρόκειται να πάρει ούτε ένα σεντ όσο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και ο Υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, γιατί η Γερμανία θα μπλοκάρει κάθε τέτοιου είδους συμφωνία, δήλωσε ένας “σημαίνων” Γερμανός συντηρητικός πολιτικός, που δεν κατονομάζεται, στην εφημερίδα “The Times”.

Προσθέτει ότι δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στους δύο πολιτικούς και ότι το κυβερνών κόμμα CDU και ο σύμμαχός του από τη Βαυαρία CSU θα μπλοκάρουν κάθε αίτημα που θα υποβληθεί όσο το δίδυμο, που περιγράφεται ως «κομμουνιστές», παραμένει στην εξουσία.

«Στο συνασπισμό CDU/CSU θα υπάρξουν πολλοί που θα ψηφίσουν “όχι” αν το αίτημα είναι από τον Τσίπρα και τον Βαρουφάκη. Σίγουρα. Γιατί απλά δεν υπάρχει εμπιστοσύνη. Λένε, δεν θα δώσω στην Ελλάδα χρήματα των φορολογουμένων χωρίς έναν αξιόπιστο εταίρο» προσθέτει και συμπληρώνει όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ: «Θέλουμε έναν αξιόπιστο εταίρο που θέλει να κάνει τη δουλειά».

Η ίδια πηγή υποστηρίζει ότι υπάρχουν μυστικές συνομιλίες με πρωτοβουλία του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλιου Μάρτιν Σουλτς, «πιθανόν και με τη συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα» όπως γράφει η εφημερίδα, για να χωριστεί ο ΣΥΡΙΖΑ. «Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί μια κυβέρνηση “τεχνοκρατών” ως προϋπόθεση για ένα νέο πακέτο διάσωσης.