Reuters: Η Μέρκελ δεν αναμένει εξέλιξη στο ελληνικό ζήτημα εντός της ημέρας

Την εκτίμηση ότι δεν θα υπάρξουν εξελίξεις σήμερα όσον αφορά στο ελληνικό ζήτημα φέρεται να διατύπωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Η Άνγκελα Μέρκελ φέρεται να δήλωσε ακόμη ότι ο συμβιβασμός μεταξύ εταίρων είναι σημαντικός, αλλά «δεν θέλουμε συμβιβασμό για χάρη του συμβιβασμού». «Πριν να κάνουμε νέες συνομιλίες με την Ελλάδα πρέπει να περιμένουμε πρώτα το ελληνικό δημοψήφισμα»  τόνισε.

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας εκπνέει σήμερα τα μεσάνυχτα, και έως τώρα δεν υπάρχουν ενδείξεις πως δεν θα λήξει, υποστήριξε το πρωί της Τρίτης από το Βερολίνο η Γερμανίδα Καγκελάριος.

Σημειώνεται ότι το γερμανικό περιοδικό Spiegel αναφέρει ότι η Καγκελάριος ήταν έτοιμη να κάνει πιο πολλές παραχωρήσεις στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, πριν βέβαια την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος. Το περιοδικό αποκαλύπτει ότι η γερμανίδα Καγκελάριος ήταν έτοιμη να δώσει στην Ελλάδα ένα τρίτο πακέτο βοήθειας, ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και επενδύσεις, ύψους 35 δισεκατομμυρίων ευρώ.