Φίσερ: "Η σημερινή κατάσταση οδηγεί σε άτακτο Grexit"

Λάβρος κατά της ελληνικής κυβέρνησης εμφανίστηκε ο Γιόσκα Φίσερ, ο οποίος σε διάλεξη που παρέθεσε στο Λονδίνο εξέφρασε την απαισιοδοξία του για τη μέχρι τώρα πολιτική που ακολουθεί η ελληνική ηγεσία σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις των Αθηνών με τους εταίρους.

Η ανακοίνωση του Έλληνα Πρωθυπουργού περί δημοψηφίσματος ρίχνει λάδι στις ήδη τεταμένες σχέσεις Ελλάδας-πιστωτών, εξηγεί ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας και επισημαίνει πως με τη συνταγή της καταστροφής που ακολουθεί η κυβέρνηση Τσίπρα θα προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στην Ευρώπη.

«Η Ελλάδα κινείται σε άτακτο Grexit», προειδοποίησε από το Λονδίνο ο κ. Φίσερ και πρόσθεσε ότι «η Αθήνα οδηγείται στην καταστροφή».

«Στην Ευρώπη, νυν και πρώην ηγέτες και πολιτικοί ασκούν δριμύτατη κριτική έναντι της ελληνικής κυβέρνησης», γράφει το γερμανικό περιοδικό «Focus» και προσθέτει ότι ο Γιόσκα Φίσερ που διετέλεσε Υπουργός Εξωτερικών επί καγκελαρίας Σρέντερ (στον κυβερνητικό συνασπισμό του SPD- Grune (Σοσιαλδημοκρατών-Πρασίνων), εξέφρασε την ανησυχία του για το μέλλον της Ευρώπης. Στην ομιλία του στο Λονδίνο καλεσμένος ενός βρετανικού think tank, με θέμα την Ευρωπαϊκή Μεταρρύθμιση, ο κ. Φίσερ αναφέρθηκε στις συνέπειες της ελληνικής κρίσης κουνώντας το δάκτυλο στην Αλέξη Τσίπρα.

«Η σημερινή κατάσταση οδηγεί σε άτακτο Grexit. Είμαι πολύ απαισιόδοξος», τόνισε ο κ. Φίσερ και πρόσθεσε πως με την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, εφαρμόζει την «συνταγή της καταστροφής». Ο «πράσινος» Γιόσκα Φίσερ τόνισε επίσης ότι ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, θα προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στην Ευρώπη.