Λυκούδης: «Εθνική συννενόηση» αντί δημοψηφίσματος

«Ο ελληνικός λαός θα αρνηθεί να παίξει στη ρώσικη ρουλέτα που τον καλείτε να παίξει», τόνισε ο εισηγητής του Ποταμιού, Σπύρος Λυκούδης, χαρακτηρίζοντας παραπλανητική την πρόταση της κυβέρνησης για δημοψήφισμα.

«Σηκώνουμε το γάντι στην ανήθικη και καταστροφική πρόκληση. Η χώρα δεν έχει ανάγκη από δημοψήφισμα αλλά από εθνική συνεννόηση. Αν η Βουλή ψηφίσει υπέρ της πρότασης, εμείς θα δώσουμε τη μάχη για το ευρώ, για το μέλλον των παιδιών μας, για να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη», υπογράμμισε ο κ. Λυκούδης, και σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Ζητάτε από τον ελληνικό λαό να πατήσει τη σκανδάλη. Σχέδιο διαπραγμάτευσης δεν υπήρξε ποτέ. Αυτό που υπήρξε ήταν μια αλλοπρόσαλλη πολιτική. Έφτασε η ώρα που η κυβέρνηση με το δημοψήφισμα, έβαλε την τελευταία σφαίρα στη θαλάμη μιας ιδιόρρυθμης ρώσικης ρουλέτας που παίζει από καιρό, και πατάει τη σκανδάλη στην τελευταία σκηνή μιας σαπουνόπερας».

Παράλληλα, ο εισηγητής του Ποταμιού κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι κυνηγούσε χίμαιρες και άφησε, όπως είπε, «με περισσή έπαρση να κυλήσουν από τα χέρια του τα χρήματα, να χάσει φίλους και υποστήριξη η χώρα και να σηκώσει κεφάλι η συμμορία της δραχμής»

Πηγή: ΑΠΕ