Αυστρία: Αντίθετες εκτιμήσεις από Καγκελάριο και ΥΠΟΙΚ για την πορεία της ελληνικής διαπραγμάτευσης

Διαμετρικά αντίθετες εκτιμήσεις για την πορεία της διαπραγμάτευσης Αθήνας – δανειστών διατύπωσαν με λίγες ώρες διαφορά ο Αυστριακός Καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν και Υπουργός Οικονομικών της χώρας Χανς Γιόρκ Σέλινγκ.

Ο Βέρνερ Φάιμαν δήλωσε πεπεισμένος ότι θα βρεθεί λύση στο ζήτημα της Ελλάδας. Στο περιθώριο της συνεδρίασης της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της αυστριακής Βουλής, ο Καγκελάριος υποστήριξε ότι εάν η αποψινή συνάντηση των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης δεν φέρει λύση, τότε το ζήτημα της Ελλάδας θα βρεθεί στο επίκεντρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός έχει συμπεριλάβει πάρα πολλές προτάσεις και πρέπει να κάνει πολλά και στο εσωτερικό για να πείσει.

Απαισιόδοξος, αντίθετα, εμφανίστηκε ο Χανς Γιόρκ Σέλινγκ, εισερχόμενος στο Eurogroup, δηλώνοντας ότι έχει πολύ λιγότερες ελπίδες ότι θα επιτευχθεί συμφωνία, από όσες είχε την Δευτέρα. «Απέχουμε πάρα πολύ από το να φτάσουμε σε κάποιο συμπέρασμα. Τα έγγραφα που ζητήσαμε δεν εμφανίστηκαν ακόμα. Το δυσκολότερο είναι ότι η Ελλάδα επιθυμεί να ρυθμιστεί το θέμα του χρέους. Αυτό ενδεχομένως να απαιτεί τρίτο πρόγραμμα» ανέφερε.