Σαμαράς: Τέσσερα δις € κόστισαν στο ΑΕΠ οι «ιδεοληψίες» του Α. Τσίπρα

Στο 2% του ΑΕΠ ή σε 4 δισεκατομμύρια ευρώ αποτίμησε σε χρήμα την προσωπική ευθύνη του Αλέξη Τσίπρα το πρώτο εξάμηνο του 2015 όσον αφορά στα δημοσιονομικά της χώρας ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, προχωρώντας σε μια κίνηση που εκτιμάται ότι ανεβάζει τους τόνους απέναντι στην κυβέρνηση την ημέρα της κρισιμότερης, μέχρι τώρα, διαπραγμάτευσης του Πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση πιστεύουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, εξαιτίας των ιδεοληψιών τους, έχουν ανεβάσει πάρα πολύ τον λογαριασμό που κανείς δεν γνωρίζει εάν θα αυξηθεί κι άλλο μετά το σημερινό Eurogroup.

Η ΝΔ δεν έχει ακόμα συλλογικά αποφασίσει πώς θα κινηθεί στην ψηφοφορία εάν επιτευχθεί συμφωνία, κάτι που είναι βέβαιο ότι θα συζητηθεί στη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος το συντομότερο δυνατό μετά την ανακοίνωση του πλαισίου.

Προς το παρόν, στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπάρχουν φωνές που υψώνονται τόσο υπέρ της καταψήφισης ενός τόσο υφεσιακού πλαισίου μέτρων όσο και υπέρ της υπερψήφισης με το σκεπτικό ότι κινείται στην κατεύθυνση της παραμονής της χώρας στο ευρώ.

Το βλέμμα της ΝΔ είναι πάντως στραμμένο και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι η κυβερνητική πλειοψηφία ίσως και να δοκιμαστεί.

Στη “γραμμή” της υπερψήφισης της συμφωνίας κινείται η Ντόρα Μπακογιάννη που είχε σήμερα συνάντηση μιας ώρας με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

Ο Αντώνης Σαμαράς αναχωρεί το απόγευμα για τις Βρυξέλλες όπου στο περιθώριο της διάσκεψης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος αύριο θα συναντηθεί με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, την Άνγκελα Μέρκελ και άλλους Ευρωπαίους ηγέτες.

Στις Βρυξέλλες βρέθηκε και η Φώφη Γεννηματά που συναντήθηκε με τον Μάρτιν Σουλτς. Σε ομιλία της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε πως “ο ελληνικός λαός στη συντριπτική του πλειοψηφία απαιτεί μια συμφωνία που θα συνιστά βιώσιμη λύση για τη σταθερότητα και την ασφάλεια της εθνικής οικονομίας, για την ανάπτυξη και την αναδιάρθρωση και απομείωση του χρέους, τη συνοχή και την αλληλεγγύη της κοινωνίας μας”.