Σκουρλέτης: «Δεν έχω εικόνα συμφωνίας»

«Δεν έχω εικόνα συμφωνίας» δήλωσε σήμερα το πρωί ο Υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης εξηγώντας ότι «αν για παράδειγμα το ΔΝΤ εμμένει στις θέσεις του και από την άλλη οι ευρωπαίοι ηγέτες αξιοποιούν την εμμονή του είτε για να κρυφτούν είτε γιατί δεν έχουν την δική τους ευλυγισία, προσαρμοστικότητα να ξεπεράσουν αυτό το πράγμα τότε δεν θα μπορέσουμε να καταλήξουμε».

Παράλληλα υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν υιοθετεί τη λογική του «πάση θυσία συμφωνία» προσθέτοντας με νόημα ότι «αυτό να το κατανοήσει ο οποιοσδήποτε οπουδήποτε είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό».

Ερωτηθείς αν θα μπορέσει να περάσει η συμφωνία με τα μέτρα των 8 δισ. ευρώ ο κ. Σκουρλέτης έκανε λόγο για «μια συμφωνία με πολλά βάρη, δικαιότερα κατανεμημένα και λιγότερο σκληρή από αυτά τα οποία προβλέπονταν στο μεσοπρόθεσμο και είχανε δεσμευτεί οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Μιλάμε για μια διαφορά 15 δισ. για το ίδιο χρονικό διάστημα που είχανε δεσμευτεί οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις».

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1, ο κ. Σκουρλέτης εκτίμησε ότι η συμφωνία αυτή με αυτά τα χαρακτηριστικά που έχει αυτή τη στιγμή «περνάει». Άφησε, τέλος, ανοιχτό το ενδεχόμενο εκλογών λέγοντας ότι «αν υπάρξουν απώλειες οι οποίες ουσιαστικά θέτουν σε αμφισβήτηση την δεδηλωμένη προφανώς αυτό μεταφράζεται σε μια πολιτική κρίση και τότε νομίζω ότι μπαίνει το θέμα των εκλογών» και κατέληξε λέγοντας ότι «δεν το λέω ως απειλή αυτό ούτε επικαλούμαι κανενός είδους κομματική πειθαρχία, πιστεύω στην σύνθεση των απόψεων, στον διάλογο και στην δυνατότητα να συγκλίνουμε μέσα από τις διαφωνίες μας».