Συσκέψεις «προετοιμασίας» στο Μαξίμου

 Αλλεπάλληλες συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου συγκάλεσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε μια προσπάθεια, όπως φαίνεται, τουλάχιστον να έχει σαφή εικόνα των διαθέσεων που επικρατούν στους κόλπους της κυβέρνησης, της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στους κυβερνητικούς εταίρους του ΣΥΡΙΖΑ καθώς ώρα με την ώρα «αυξάνονται και πληθύνονται» οι αναταράξεις από το περιεχόμενο της συμφωνίας που φαίνεται να «κλείνεται» στις Βρυξέλλες με τους δανειστές.
Ο Αλέξης Τσίπρας είχε συνάντηση με τον Γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Τάσο Κορωνάκη, τον Υπουργό Εργασίας Πάνο Σκουρλέτη, τον Υπουργό Εσωτερικών Νίκο Βούτση και τον Γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστο Μαντά.
Επίσης, συναντήθηκε και με τον Υπουργό Άμυνας και Πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο. Υπενθυμίζεται ότι λίγο νωρίτερα μετά από το τέλος συνεδρίασης της ΚΟ των ΑΝΕΛ, ο Πάνος Καμμένος είχε δηλώσει ότι η συμφωνία θα πρέπει να έχει σύνδεση με το θέμα του χρέους. Οι ΑΝΕΛ επίσης έχουν αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην την ψηφίσουν στη Βουλή αν περιέχει πρόβλεψη κατάργησης του ειδικού μειωμένου καθεστώτος ΦΠΑ για τα νησιά, κάτι που δεν αποκλείεται, έστω και σε μερική μορφή.