Την ευχή του να τελειώσει σύντομα η «μνημονιακή διαδικασία» της Ελλάδας εξέφρασε ο Πρ. Παυλόπουλος

Τον Πρόεδρο της Βουλής των αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιαννάκη Ομήρου υποδέχτηκε σήμερα το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Στην προσπάθεια που καταβάλλει η συντριπτική πλειοψηφία των δημοκρατικών δυνάμεων της χώρας για την παραμονή στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη αλλά και στην επίλυση του Κυπριακού αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. «Στην Ελλάδα, αυτές τις κρίσιμες ώρες, δίνουμε μια μάχη και η συντριπτική πλειοψηφία των δημοκρατικών δυνάμεων τη δίνει από κοινού», διαβεβαίωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πρόσθεσε ότι «παρά τις επιμέρους διαφορές που μπορεί να υπάρχουν, ο αγώνας είναι κοινός για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας τόνισε ότι «οι Κύπριοι πολίτες δεν μπορούν να είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας». Παράλληλα, εξέφρασε τη μεγάλη του ικανοποίηση, για το γεγονός, ότι η Ελλάδα με σαφήνεια τονίζει ότι ούτε δέχεται, ούτε επιθυμεί, ούτε προτίθεται να συμμετάσχει σε ένα νέο εγγυητικό πλαίσιο για την Κύπρο.

Αναφερόμενος στις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα, ο κ. Ομήρου έκανε λόγο όχι για ελληνικό αλλά για ευρωπαϊκό ζήτημα, και πρόσθεσε ότι αυτό αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη.