Η Κομισιόν ζητά αναλυτικό κατάλογο με προαπαιτούμενα

Σημαντικό βήμα και μία καλή βάση για πρόοδο αποτελούν οι ελληνικές προτάσεις, όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς. Παράλληλα, ο κ. Σχοινάς έσπευσε να συμπληρώσει πως “γίνεται περαιτέρω δουλειά σε τεχνικό επίπεδο για να εξεταστούν οι προτάσεις. Μία δουλειά που κάνουν οι εκπρόσωποι των τριών θεσμών από κοινού με τους εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης”.

Ο κ. Σχοινάς επανέλαβε τη δήλωση του Προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ότι είναι “σίγουρος ότι μπορούμε να φθάσουμε σε συμφωνία αυτή την εβδομάδα” και τόνισε πως τώρα η Κομισιόν θέλει να δει έναν αναλυτικό κατάλογο με τα προαπαιτούμενα μέτρα, βάσει των προτάσεων της Αθήνας, ώστε να προχωρήσει η συμφωνία.

Ερωτηθείς εάν η Κομισιόν θέλει να δει να ψηφίζονται τα μέτρα πρώτα απ’ την ελληνική Βουλή και μετά να υπογράφεται η συμφωνία παρέπεμψε στο αυριανό Eurogroup και υπογράμμισε ότι η Κομισιόν εργάζεται για μία συμφωνία αυτή την εβδομάδα.

Ο κ. Σχοινάς επανέλαβε για ακόμη μια φορά ότι η Κομισιόν μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα τόσο μέσω του ΕΣΠΑ όσο και μέσω ενός ειδικού πακέτου για την ανάπτυξη ύψους 35 δισ. ευρώ, το οποίο τώρα σχεδιάζεται ενώ ερωτηθείς για το εάν η ελληνική κυβέρνηση θα πληρώσει το ΔΝΤ, παρέπεμψε στην Αθήνα.

Καταλήγοντας, αρνήθηκε να τοποθετηθεί για το χρέος επαναλαμβάνοντας τη χθεσινή δήλωση Γιούνκερ ότι “τώρα δεν είναι η ώρα”.