Bild: "Η μεγάλη μπλόφα από τις Βρυξέλλες"

“Η μεγάλη μπλόφα από τις Βρυξέλλες” είναι ο τίτλος άρθρου της γερμανικής εφημερίδας “Bild” που σχολιάζει χαρακτηριστικά πως τα ελαφρά χτυπηματάκια του Προέδρου της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στο μάγουλο του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα.

“Για να δώσει το εναρκτήριο λάκτισμα των μαραθώνιων διαπραγματεύσεων των υπερχρεωμένων Ελλήνων με τους εταίρους, ο επικεφαλής της Κομισιόν χάιδεψε στο μάγουλο τον Αλέξη Τσίπρα και μετά τον πήρε από το χέρι” γράφει η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία γερμανική εφημερίδα και προσθέτει: “Πρελούδιο στη μεγάλη μπλόφα”.

“Οι μαραθώνιες διαβουλεύσεις για την επίτευξη συμφωνίας δεν είχαν αποτέλεσμα. Όλα ήταν μία μπλόφα. Μπλόφες, τεχνάσματα όλα αυτά τα ξέρουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες από τις προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις” γράφει η γερμανική εφημερίδα ενώ κάνει λόγο στο δημοσίευμά της και για μπλόφα στο θέμα των συντάξεων υποστηρίζοντας ότι “από την αρχή του ελληνικού δράματος για το χρέος- το 2010- όλες οι κυβερνήσεις υπόσχονται συνταξιοδοτικές μεταρρυθμίσεις-κατά την εφαρμογή τους, όμως ήταν ιδιαίτερα χλιαροί”.

Η “Bild” κάνει επίσης λόγο για μπλόφα στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων. “Το 2012 η ελληνική κυβέρνηση είχε υποσχεθεί ιδιωτικοποιήσεις, ύψους 50 δισεκατομμυρίων ευρώ με τα πραγματικά έσοδα να μην ξεπερνούν τα πέντε δισεκατομμύρια ευρώ.

Σε άλλο δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα υποστηρίζει ότι τα προβλήματα της Ελλάδας – όπως είναι το χρέος – δεν αφήνουν περιθώρια για πολλές φλυαρίες, κάνοντας μία αποτίμηση της χθεσινής συνόδου διαβούλευσης.

“Από σύνοδο σε σύνοδο” γράφει η γερμανική εφημερίδα σχολιάζοντας πως το ελληνικό δράμα συνεχίζεται. Αυτή είναι η εβδομάδα της αλήθειας για την Ελλάδα, αναφέρει σε άλλο άρθρο της.