Γιούνκερ: Εφικτός στόχος η συμφωνία εντός εβδομάδας - Σε εξέλιξη πενταμερής των δανειστών

Την άποψη ότι θα υπάρξει τελικά συμφωνία μεταξύ δανειστών και Ελλάδας εντός της εβδομάδας, διατύπωσε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, λίγη ώρα πριν την έναρξη της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης, στις 8 το βράδυ ώρα Ελλάδας.  Συμπλήρωσε ότι ο δικός του στόχος είναι η επίτευξη συμφωνίας. «Θα εργαζόμαστε μέρα και νύχτα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Γερούν Ντάισλεμπλουμ, από την πλευρά του, είχε δηλώσει λίγο νωρίτερα σε ανάλογο μήκος κύματος, κάνοντας δηλώσεις στο πλευρό του Επιτρόπου Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί, ότι οι ελληνικές προτάσεις «αποτελούν βάση για διαπραγμάτευση».  Είχε σημειώσει, μάλιστα, ότι η τεχνική επεξεργασία των προτάσεων θα ξεκινήσει αμέσως προκειμένου να γίνει νέο Eurogroup τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Αυτήν την ώρα είναι σε εξέλιξη συνάντηση των επικεφαλής των δανειστών οι οποίοι συζητούν για τον κατάλογο θεμάτων που θα τεθεί υπ’ όψιν της έκτακτης Συνόδου Κορυφής που αρχίζει σε λίγη ώρα με αποκλειστικό θέμα την Ελλάδα. Στην συνάντηση συμμετέχουν ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, η Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.