Μητρόπουλος: Η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών σημαίνει έμμεση μείωση των συντάξεων

Η ελληνική κυβέρνηση δεν είναι έτοιμη να δεχθεί τις συνέπειες της ρήξης και ο έντιμος συμβιβασμός θα πρέπει να είναι ο στόχος της, δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος. Μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ1, ο κ. Μητρόπουλος υποστήριξε ότι η πρόταση της Ελλάδας είναι μια «καλή βάση για πρόοδο» και τόνισε ότι τα θετικά μηνύματα που έρχονται από τις Βρυξέλλες δηλώνουν «ότι είμαστε πιο κοντά στις θέσεις των δανειστών. Από την πλευρά τους αυτό σημαίνει ότι μετακινούμαστε εμείς στις προτάσεις των δανειστών και φαίνεται αυτό θα τους ικανοποιήσει».

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα που περιλαμβάνονται στην ελληνική πρόταση και συγκεκριμένα στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, ο κ. Μητρόπουλος έκανε λόγο για έμμεση μείωση συντάξεων και πρόσθεσε ότι «πρόκειται για μέτρα που είναι στην κατεύθυνση του ίδιου προγράμματος που επεβλήθη στη χώρα».

Παράλληλα σημείωσε ότι «ο Αλέξης Τσίπρας ξέρει ότι έχει εκλεγεί για να διαγράψει χρέος, για να καταργήσει το μνημόνιο, για να πάρει πακέτο επανεκκίνησης και για να μεταφέρει την άποψη του λαού ότι το μνημόνιο που παρουσιάστηκε ως θεραπεία αποδείχθηκε μέχρι τώρα η απόλυτη καταστροφή» και προειδοποίησε ότι «το επικίνδυνο είναι, και εκεί θα δώσει τη μάχη ο Πρωθυπουργός, να μην του μετακυλήσουν οι εταίροι την ιδιοκτησία του παλιού μνημονίου».

Καταλήγοντας ο κ. Μητρόπουλος χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα ως «μάχη των μαχών» και κατέστησε σαφές ότι ο λαός εμπιστεύεται τον Πρωθυπουργό προκειμένου να φέρει τα καλύτερα αποτελέσματα.